Η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε το γιοτ του Μουσολίνι -Το είχε επιχειρηματίας με σχέσεις με τη μαφία [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε το γιοτ του Μουσολίνι -Το είχε επιχειρηματίας με σχέσεις με τη μαφία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γιοτ που κάποτε ανήκε στον Μπενίτο Μουσολίνι κατάσχεσε η ιταλική αστυνομία, από έναν επιχειρηματία που είναι ύποπτος για διασυνδέσεις με ένα τεράστιο δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος.

Το σκάφος ήταν ανάμεσα στα αξίας 28 εκατομμυρίων ευρώ περιουσιακά στοιχεία, ανάμεσά τους ακίνητη περιουσία, πολυτελή αυτοκίνητα και μετοχές εταιρειών, που κατασχέθηκαν σε έρευνα για τρία άτομα και 10 εταιρείες, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικονομικής αστυνομίας.

Η εντολή κατάσχεσης από δικαστήριο της Ρώμης ανέφερε το όνομα του επιχειρηματία Σαλβατόρε Σκιλάντε. Ο 68χρονος αγόρασε το ιστιοφόρο, το οποίο είχε βαπτιστεί «Μαύρη Φλόγα» από έναν φασίστα φίλο του Μουσολίνι που του το είχε δωρίσει τη δεκαετία του '30.

Το γιοτ βυθίστηκε εσκεμμένα το 1943, για να μην πέσει σε ξένα χέρια μετά από την πτώση του φασιστικού καθεστώτος, αλλά ανασύρθηκε και επισκευάστηκε μετά από τον πόλεμο.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Σκιλάντε έκανε επιχειρηματικές συμφωνίες που υποδεικνύουν ότι μπορεί να έχει σχέσεις με τη μαφία της Ρώμης, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην νεοφασίστας γκάνγκστερ, σύμφωνα με τον Guardian.

Επίσης, νοίκιαζε ένα κτίριο σε εταιρεία που ανήκει στον καταδικασμένο δολοφόνο Σαλβατόρε Μπάτσι, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν διακεκριμένο μέλος της σπείρας που «ξάφρισε» εκατομμύρια ευρώ μέσω συμβολαίων με το δήμο της Ρώμης.

Η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε το γιοτ του Μουσολίνι -Το είχε επιχειρηματίας με σχέσεις με τη μαφία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε το γιοτ του Μουσολίνι -Το είχε επιχειρηματίας με σχέσεις με τη μαφία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπενίτο Μουσολίνι μαφία Γιοτ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ