Ενα έργο που περιοδεύει στα καφενεία της Ελλάδας -Την Κυριακή στα Εξάρχεια-Μοναδική εμπειρία [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα έργο που περιοδεύει στα καφενεία της Ελλάδας -Την Κυριακή στα Εξάρχεια-Μοναδική εμπειρία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία κατάθεση ψυχής, με λίγο τσίπουρο ή κρασί και μεζέδες. Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Σύρος, Κύπρος, Κρήτη και πάλι πίσω στα Εξάρχεια.

Ένα βανάκι πολιτισμού που πάει, όπου υπάρχει κοινό και ο απαραίτητος χώρος, σε κάποιο μικρό καφενείο.

Ενα έργο που περιοδεύει στα καφενεία της Ελλάδας -Την Κυριακή στα Εξάρχεια-Μοναδική εμπειρία [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η παράσταση «Blackout (μια μικρή διαμαρτυρία)» με τον Χρήστο Σαπουντζή, επανέρχεται δύο χρόνια μετά, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μαργαρίτη και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και επιστρέφει τις Κυριακές στο Ικαριώτικο Καφενείο «Χαλαρά» στα Εξάρχεια.

Ενα έργο που περιοδεύει στα καφενεία της Ελλάδας -Την Κυριακή στα Εξάρχεια-Μοναδική εμπειρία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Δεν χρειάζονται σκηνικά, ρούχα και φωτισμοί. Αρκεί η θεατρική απόδοση της ερμηνείας του Χρήστου Σαπουντζή για να «ταξιδέψεις» για μία ώρα με οδηγό το κείμενο. Ιστορίες που βιώνει, πάσχει με τους ήρωες του και εμείς μαζί του. Στακάτα λόγια και συναισθηματική φόρτιση, όπου είναι απαραίτητο. Ένας άντρας που μονολογεί σε ένα τραπέζι, πλάι από τους θαμώνες και τους «παίρνει» μαζί του, σε λύπες και χαρες.

Ενα έργο που περιοδεύει στα καφενεία της Ελλάδας -Την Κυριακή στα Εξάρχεια-Μοναδική εμπειρία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η σκέψη είναι απλή: όπου υπάρχουν καφενεία και φιλόξενοι άνθρωποι, υπάρχει χώρος για τις ιστορίες του Χρήστου Οικονόμου. Ιστορίες για ανθρώπους φοβισμένους, τσακισμένους από την απώλεια, τη σκληρή δουλειά, ιστορίες πάνω από όλα όμως, για ανθρώπους που δεν το βάζουν κάτω.
Πρόκειται για δυο ιστορίες από τη βραβευμένη συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου «Κάτι θα γίνει, θα δεις» (Κρατικό βραβείο Διηγήματος 2011). Ιστορίες που ζωντανεύουν σε ένα παραδοσιακό καφενείο-ουζερί στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα απόσπασμα από την παράσταση:

Με την υποστήριξη της ομάδας Re-act, o Χρήστος Σαπουντζής και η Ειρήνη Μαργαρίτη (Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή «Γιάννης Βαρβέρης» 2015) παρουσιάζουν ξανά την παράσταση, Blackout μια «μικρή διαμαρτυρία» απέναντι σε έναν κόσμο που οι κανόνες του μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί για λίγους.

Ενα έργο που περιοδεύει στα καφενεία της Ελλάδας -Την Κυριακή στα Εξάρχεια-Μοναδική εμπειρία [εικόνες] | iefimerida.gr 3

H παράσταση
Blackout (μια μικρή διαμαρτυρία)
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μαργαρίτη
Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και παραστάσεις στην Αθήνα κάθε Κυριακή στις 15.00 το μεσημέρι
Ικαριώτικο Καφενείο «Χαλαρά», Εμμανουήλ Μπενάκη 24 (εντός της στοάς)
Κυριακή (15:00), Διάρκεια 65 λεπτά, Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (με τσίπουρο ή κρασί και μεζέ)
Απαραίτητη κράτηση θέσεων 6972 310 415

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ