Συμφώνησαν και σε Παπαδήμο, Βενιζέλο, Δήμα -Τι υπουργεία θέλει η Ν.Δ. - iefimerida.gr

Συμφώνησαν και σε Παπαδήμο, Βενιζέλο, Δήμα -Τι υπουργεία θέλει η Ν.Δ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν σχετικές ανακοινώσεις έως ότου επέλθει συμφωνία στο σύνολο της διαπραγμάτευσης ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς συμφώνησαν και στα βασικά ονόματα της νέας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και όπως είχε προαναγγείλει το iefimerida.gr πρωθυπουργός θα είναι εκτός εξαιρετικού απροόπτου ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, εκτός των άλλων και σύμβουλος του κ. Παπαδρέου. Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θα είναι οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος θα διατηρήσει και το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών και Σταύρος Δήμας.

Ο κ. Σαμαράς όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr επιχείρησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης να θέσει βέτο για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση των άλλων δύο κομμάτων της κεντροδεξιάς του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Στο σημείο αυτό υπήρξε παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και το βέτο απεσύρθη.

Ετσι, αναμένεται να υπάρχει συμμετοχή εκπροσώπων και των δύο αυτών κομμάτων στην κυβέρνηση. Πιθανότατα όχι του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και της κας Ντόρα Μπακογιάννη αλλά άλλων που αυτοί θα υποδείξουν.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία ζήτησε αρχικά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ δεν αποκλείεται να λάβει τουλάχιστον και μια θέση στο οικονομικό επιτελείο.

Επίσης, θεωρείται μάλλον σίγουρο ότι ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ πιθανότατα θα κληθεί θα αλλάξει υπουργείο ο κ. Χρήστος Παπουτσής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκαν και άλλα ονόματα, χωρίς όμως να γίνει γνωστό ποιά είναι αυτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ