Αρχίζει τα μεσάνυχτα η διαπραγμάτευση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - iefimerida.gr

Αρχίζει τα μεσάνυχτα η διαπραγμάτευση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα, σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει πιθανότατα στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης στην οδό Ζαλοκώστα η διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που επετεύχθη κατά τη συνάντηση των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Από το ΠΑΣΟΚ θα είναι παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πιθανός αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τον Γιώργο Ζανιά. Ηδη, ο κ. Βενιζέλος που όλο το απόγευμα προετοιμαζόταν για την αυριανή σύνοδο του Eurogroup είναι έτοιμος να υποδεχθεί την αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επελέγησαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, κύριοι Δημήτρης Σταμάτης, Χρήστος Σταϊκούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης. Ο τελευταίος μάλιστα αμέσως μετά τη συνάντηση στο προεδρικό Μέγαρο αναχώρησε για το σπίτι του κ. Σαμαρά στην Κηφισιά προκειμένου να λάβει εντολές για τη συνάντηση αυτή.

Πάντως, σύμφωνα με πολιτικούς σχολιαστές οι επιλογές του κ. Σαμαρά για τη διαπραγμάτευση δεν συνιστούν το καλύτερο δυνατό δυναμικό της Ν.Δ. μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης θα είναι ο χρόνος των εκλογών σε ευθεία συνάρτηση με τα καθήκοντα της νέας κυβέρνησης, σε ότι αφορά το βασικό της έργο, την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση του προεδρικού επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κυρίους Νίκο Αθανασάκη και Ηλία Μόσιαλο. Σε λίγο προστέθηκε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ