Ο Άι Γουέιγουεϊ φωτογραφίζεται όπως ο μικρός Αϊλάν στο νησί της Λέσβου [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Άι Γουέιγουεϊ φωτογραφίζεται όπως ο μικρός Αϊλάν στο νησί της Λέσβου [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Άι Γουέιγουεϊ αναδημιούργησε την εικόνα του Αϊλάν Κουρντί, του μικρού πρόσφυγα που το 2015 πνίγηκε στα κρύα νερά του Αιγαίου και μετατράπηκε στο σύμβολο των δεινών των Σύρων μεταναστών.

Ο Κινέζος καλλιτέχνης αναδημιούργησε την φωτογραφία του μικρού Αϊλάν ξαπλώνοντας μπρούμυτα, στη στάση που είχε το άψυχο κορμί του μικρού πρόσφυγα, σε μία βοτσαλωτή παραλία της Λέσβου. Η σορός του Αϊλάν είχε ξεβραστεί στις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με την Washington Post, την φωτογραφία του Άι τράβηξε ο φωτογράφος Rohit Chawla για το περιοδικό India Today. Η ίδια φωτογραφία, που στήθηκε και με την βοήθεια της ομάδας του Κινέζου καλλιτέχνη, θα συμμετέχει και στο India Art Fair.

Ο Άι Γουέιγουεϊ φωτογραφίζεται όπως ο μικρός Αϊλάν στο νησί της Λέσβου [εικόνα] | iefimerida.gr 0

«Είναι μία γραφική εικόνα γιατί είναι έντονα πολιτική, ανθρώπινη και περιλαμβάνει έναν απίστευτα σημαντικό καλλιτέχνη όπως ο Άι Γουέιγουεϊ», λέει ο Sandy Angus συνιδιοκτήτης του India Art Fair. «Η εικόνα σε στοιχειώνει και αντιπροσωπεύει ολόκληρη την προσφυγική κρίση και την απόγνωση των ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από το παρελθόν τους για ένα καλύτερο μέλλον», συνεχίζει.

Η φωτογραφία του Άι Γουέιγουεϊ που αυτό το διάστημα εργάζεται σε ένα στούντιο στο νησί της Λέσβου αποτελεί μέρος μερικών πρότζεκτ για την προσφυγική κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αι Γουέι Γουέι μικρός Αιλάν Λέσβος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ