Ποιος είναι ο τζιχαντιστής «Μάξιμους» που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη [βίντεο] - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο τζιχαντιστής «Μάξιμους» που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το κωδικό όνομα «Μάξιμους» οι μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης αναζητούσαν για χρόνια τον 29χρονο Βόσνιο Μισράντ Μπεκτάσεβιτς που συνελήφθη την Πέμπτη στα ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για ηγετικό στέλεχος τζιχαντιστικού πυρήνα στα Βαλκάνια, σύμφωνα με το Mega.

Ποιος είναι ο τζιχαντιστής «Μάξιμους» που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Μπεκτάσεβιτς συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη άνδρα από την Υεμένη έχοντας στην κατοχή τους σουηδικά διαβατήρια. Οι δύο άνδρες έβγαζαν εισιτήριο για να πάνε σε ένα χωριό, αλλά οι αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο να περάσουν στην Τουρκία.Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν δύο μαχαίρια, 6.400 κορώνες σουηδίας ,1250 ευρώ και 600 δολάρια καθώς και δύο κινητά που αναλύονται από τις ελληνικές αρχές. Στην υπόθεση ενεπλάκη και η ΕΥΠ, χάρη στις πληροφορίες της οποίας κατόρθωσε να γίνει δυνατή η σύλληψη των δύο τζιχαντιστών.

Ποιος είναι ο τζιχαντιστής «Μάξιμους» που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο 29χρονος Μισράντ Μπεκτάσεβιτς είχε συλληφθεί το 2005 στη Βοσνία, όταν μετά από έρευνα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στο σπίτι του εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο. Σε αυτό, ένας άνδρας με καλυμμένο πρόσωπο απειλούσε για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο.

Μετά από ανάλυση που έκαναν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν ο άνδρας στο βίντεο ήταν ο 29χρονος, υποπτεύονταν σχέση του με την Αλ Κάιντα και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση.

Ποιος είναι ο τζιχαντιστής «Μάξιμους» που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για τον 29χρονο Βόσνιο τρομοκράτη.

Ποιος είναι ο τζιχαντιστής «Μάξιμους» που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη [βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ