Σαπέν: Το θέμα του χρέους πρέπει να πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο - iefimerida.gr

Σαπέν: Το θέμα του χρέους πρέπει να πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το συντομότερο δυνατόν πρέπει να τεθεί το θέμα του χρέους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τόνισε ο Μισέλ Σαπέν.

Σε συνέντευξη στην «Καθημερινή», ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Αθήνας έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, όμως σημειώνει ότι «σε κάθε πρόγραμμα υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις, για ευελιξία, μια δυνατότητα προσαρμογής στις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες των εν λόγω χωρών».

Ακόμη, τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να βάλει σε μια τάξη τα δημόσια οικονομικά της και να μεταρρυθμίσει τη δημόσια διοίκηση της χώρας, ώστε να επιτρέψει μια δίκαιη επιβολή και είσπραξη φόρων. «Με λίγα λόγια, ό,τι συμφωνήθηκε τον προηγούμενο Ιούλιο συνιστά μια αναγκαιότητα για την Ελλάδα», σημειώνει.

Ικανοποίηση στο Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για τις δηλώσεις Σαπέν στην Καθημερινή, που συμπίπτουν με τις θέσεις του Μαξίμου. Δηλαδή, γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ρύθμιση του χρέους αποτελεί δέσμευση των εταίρων, να ληφθούν υπόψιν οι ελληνικές παράμετροι στο ασφαλιστικό και αλληλεγγύη στο προσφυγικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μισέλ Σαπέν χρέος ασφαλιστικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ