ΕΛΚ σε Σαμαρά: «ή συμμετέχεις στην κυβέρνηση ή σε διαγράφουμε» - iefimerida.gr

ΕΛΚ σε Σαμαρά: «ή συμμετέχεις στην κυβέρνηση ή σε διαγράφουμε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφέστατο και κατηγορηματικό τελεσίγραφο έλαβε πριν λιγες ώρες σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από μέλος της ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η απειλή ήταν σαφής: Αν δεν συμφωνήσεις με την κυβέρνηση συνεργασίας θα διαγραφεί η Νέα Δημοκρατία από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στον κ. Σαμαρά τηλεφώνησε σήμερα και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ προκειμένου να του καταστήσει σαφές ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και στην παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ.

Οπως λένε και παράγοντες στο επιτελείο του κ. Σαμαρά στη Λεωφόρο Συγγρού οι πιέσεις που ασκούνται στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είναι ασφυκτικές για να αποδεχθεί το σχηματισμό της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και να μην επιμείνει στην επίκληση επιμέρους προσκομμάτων από τη στιγμή μάλιστα που έχει επιτευχθεί το μείζον καθώς ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη αποδεχθεί να αποσυρθεί από το πολιτικό προσκήνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ