Χέρι με χέρι η παραίτηση και η ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού - iefimerida.gr

Χέρι με χέρι η παραίτηση και η ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόταση του κ. Αντώνη Σαμαρά για την εκ των προτέρων παραίτηση του πρωθυπουργού προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας θα δημιουργούσε νομικά προβλήμα και πολλές καθυστερήσεις, επισημαίνουν στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου.Οπως σημειώνουν η δήλωση παραίτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου θα οδηγούσε σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις καθώς με βάση το Σύνταγμα θα ήταν υποχρεωμένη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει ώστε να εκλέξει νέο πρόεδρο, άρα και πρωθυπουργό.

Επίσης, επισημαίνουν ότι αν η κυβέρνηση δήλωνε παραίτηση ο πρόεδρος της Δημνοκρατίας θα ήταν υποχρεωμένος να προχωρήσει στις διερευνητικές εντολές που προβλέπει το Σϋνταγμα.

Από την πλευρά του πρωθυπουργικού επιτελείου αντιπροτείνεται να γίνει η συμφωνία η οποία θα επισφραγιστεί με την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και τότε ταυτοχρόνως να ανακοινωθεί η παραίτηση του κ. Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου θα θεωρηθεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός έως τη στιγμή που η Βουλή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις πολιτικών παραγόντων η επίτευξη της συμφωνίας πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο θα επιτευχθεί και ανακοινωθεί.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχει αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία θεωρείται βέβαιο ότι σε πλήρη συνεργασία με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς θα επιτύχει τελικά -με το ρόλο του εγγυητή- να κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις επί της διαδικασίας και για χάριν των εντυπώσεων διατυπώνονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ