Ενα βήμα πριν από τη συμφωνία για τον νέο πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Ενα βήμα πριν από τη συμφωνία για τον νέο πρωθυπουργό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα βήμα πριν από την επίτευξη συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με την στήριξη και των δύο μεγάλων κομμάτων, φαίνεται να βρίσκονται οι εξελίξεις.

Πληροφορές του iefimerida.gr αναφέρουν ότι η προτροπή του Αντώνη Σαμαρά προς τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί μελετάται αυτή την ώρα απο το πρωθυπουργικό επιτελείο και αναζητείται ο τρόπος που θα διευκολυνθούν οι εξελίξεις χωρίς η αποχώρηση του πρωθυπουργού να φανεί ότι αποτελεί προϊόν πίεσης της Νεας Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι οι επίτευξη λύσης είναι θέμα των επόμενων ωρών και ότι το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί θα υπάρχει νέος πρωθυπουργός καθώς αυριο το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να βρίσκεται στο Eurogroup στις Βρυξέλλες και να δώσει απαντήσεις στα σαφή ερωτήματα και τις απαιτήσεις των εταίρων μας.

Ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει την πρόθεση του να παραιτηθεί αναζητείται, ενώ το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να τον διαδεχθεί είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος μπορει να γίνει δεκτός απο την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Στο τραπέζι έχουν τεθεί κι άλλα ονόματα όμως η πιθανότητα για το πρόσωπο του κ. Σταύρου Δήμα μάλλον πρέπει να αποκλειστεί. Αντίθετα, είναι πιθανόν να οριστεί ένας αντιπρόεδρος απο την πλευρα της ΝΔ που θα μπορούσε να ειναι ο κ. Δήμας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ