Ο Vijay Iyer, φυσικός του YALE, και 5 φορές «Κορυφαίος μουσικός» στην Αθήνα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Vijay Iyer, φυσικός του YALE, και 5 φορές «Κορυφαίος μουσικός» στην Αθήνα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τους πιο γνήσιους εκφραστές της διεθνούς σύγχρονης jazz, ο Ινδοαμερικανός πιανίστας και συνθέτης Vijay Iyer έρχεται στο GAZARTE για μια μοναδική συναυλία Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Είναι γιος Ινδού, γεννήθηκε στην Αμερική, παίζει βιολί από τα 3 του χρόνια σπούδασε φυσικός στο Yale και έχει στο ενεργητικό του πολλές υποψηφιότητες για grammy.

Ο Vijay Iyer, φυσικός του YALE, και 5 φορές «Κορυφαίος μουσικός» στην Αθήνα [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Αυτοδίδακτος πιανίστας δεινός αυτοσχεδιαστής και με 15 χρόνια σπουδών στην κλασική μουσική (στο βιολί), ο Vijay Iyer αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό διαφορετικά και σε περιπτώσεις ετερόκλητα στοιχεία από όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής δημιουργώντας ένα απρόσμενα γοητευτικό τζαζ μουσικό ιδίωμα που ξεχωρίζει.

Ενδεικτικό του ταλέντου του είναι ότι το 2012, 186 μουσικοκριτικοί σε ολόκληρο τον κόσμο στο «Down Beat International Critics Poll», τον ψήφισαν κορυφαίο σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες: Τζαζ Καλλιτέχνης, Πιανίστας, Ανερχόμενος Καλλιτέχνης, Γκρουπ (για το προσωπικό του τρίο) και Καλύτερο Άλμπουμ (για το Accelarando) γεγονός πρωτοφανές στην εξηντάχρονη ιστορία του θεσμού.

Μία γεύση (στο βίντεο) του ταλέντου του από ζωντανή ηχογράφηση το 2009 στο Μπρούκλιν

Η κλασική jazz παράδοση εμπλουτίζεται με rock, funk, soul στοιχεία αλλά και δάνεια από την dub, electronica και hip hop σκηνή, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές στην κλασική μουσική. Η μουσική του Iyer Vijay είναι μια ξεχωριστή μουσική γλώσσα με δικό της κώδικα που μαγεύει όσους την ακούσουν.

Συναυλία Vijay Iyer
GAZARTE Theater Stage
Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Παρασκευή 29 Ιανουαρίου (21:30)
Από 18 μέχρι 38 ευρώ η είσοδος χωρίς ποτό

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ινδός επιστήμονας μουσικός Ivy League Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ