Στον Λεωνίδα Καβάκο το Βραβείο Léonie Sonning. Η ύψιστη μουσική διάκριση στη Δανία [εικόνες] - iefimerida.gr

Στον Λεωνίδα Καβάκο το Βραβείο Léonie Sonning. Η ύψιστη μουσική διάκριση στη Δανία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ακαδημία της Δανίας θα καταβάλλει 80.000 ευρώ στον Ελληνα βιολιστή (με το δικό του Στραντιβάριους) λόγω της διάκρισης.

Το Βραβείο Μουσικής Léonie Sonning 2017 θα απονεμηθεί στον Ελληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο. Πρόκειται για ύψιστη τιμή, είναι χρηματικό 80.000 ευρώ. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2017 σε φεστιβάλ της Κοπεγχάγης όπου ο Λεωνίδας Καβάκος θα δωσει συναυλία και μία σειρά σεμιναρίων.

Στον Λεωνίδα Καβάκο το Βραβείο Léonie Sonning. Η ύψιστη μουσική διάκριση στη Δανία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ως έναν από τους πιο εκφραστικούς βιολιστές που μπορούμε να ακούσουμε σήμερα, χαρακτήρισε τον Ελληνα βιρτουόζο, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Εσμπεν Τάνγκε. «Ερμηνεύει τα αριστουργήματα για βιολί των Μπαχ και Μότσαρτ για τους κλασικούς του 20ου αιώνα με βαθιά κατανόηση της μουσικής. Η ισχυρή προσωπικότητα, η δεξιοτεχνία του και ο ειλικρινής, άμεσος χαρακτήρας του παιξίματός του, τον ξεχωρίζουν ως καλλιτέχνη σπάνιου διαμετρήματος».

Στον Λεωνίδα Καβάκο το Βραβείο Léonie Sonning. Η ύψιστη μουσική διάκριση στη Δανία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αυτή δεν είναι η πρώτη διάκριση για τον Λεωνίδα Καβάκο. Ως βιολιστής εχει κερδίσει πολλά βραβεία σε αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς. Το 2014 πηρε το βραβείο του «Καλύτερου Μουσικού της Χρονιάς», στο πλαίσιο των Gramophone Awards στο Λονδίνο. Στο παρελθόν έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας του Ζάλτσμπουργκ και επισκέπτης μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης. Το μηνιαίο βρετανικό περιοδικό κλασικής μουσικής εγχόρδων «The Strad» τον έχει αποκαλέσει «ο βιολιστής των βιολιστών».

Το «παιδί θαύμα» παίζει το δικό του βιολί Στραντιβάριους ένα «Abergavenny» κατασκευής του 1724 και συναρπάζει τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ