Για δεύτερη ημέρα Μαξίμου και ΝΔ «σφάζονται» με διαρροές - iefimerida.gr

Για δεύτερη ημέρα Μαξίμου και ΝΔ «σφάζονται» με διαρροές

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μετά την κόντρα των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, αλλά και τον πόλεμο των διαρροών από Μαξίμου και Συγγρού ενώ ήταν σε εξέλιξη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν να «σφάζονται».

Μαξίμου: Δεν ακούσαμε καμιά πρόταση για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού
Από τη μία πλευρά η κυβέρνηση επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κατηγορεί για δογματισμό και πως δεν έκανε καμία πρόταση για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού. Καρέ-καρέ αποδόμηση της χθεσινοβραδινής ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, με κυβερνητικές πηγές να επανέρχονται σήμερα, μιλώντας για μία «θατσερικής ιδεολογίας» ομιλία.

Ειδικότερα, κάνουν λόγο για «δογματισμό» εκ μέρους του και αιτιολογούν τον χαρακτηρισμό ξεχωρίζοντας τις θέσεις που διατύπωσε για:

  • την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος
  • τον συμψηφισμό των οφειλόμενων εισφορών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις
  • την ιδιωτική ασφάλιση
  • τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων 


Τέλος, υπογραμμίζουν πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν διατύπωσε καμία πρόταση που να σχετίζεται με τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, συμπληρώνοντας με νόημα πως «οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Τσακαλώτος ήταν καλύτεροι στις παρεμβάσεις τους».

Η ΝΔ πρόλαβε την κυβέρνηση για τον συμψηφισμό εισφορών-επιδοτήσεων
Ωστόσο η ΝΔ πρόλαβε την κριτική της κυβέρνησης για τον συμψηφισμό εισφορών-επιδοτήσεων, καθώς σήμερα κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν σχετικά: «Για να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους αγρότες, η ΝΔ προτείνει τον συμψηφισμό όσων χρωστούν με τις επιδοτήσεις που αυτοί έλαβαν τον τελευταίο χρόνο».

Ικανοποίηση στη Συγγρού για τη μονομαχία
Στη Λεωφόρο Συγγρού οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρθενική ομιλία του νέου αρχηγού της ΝΔ στη Βουλή. Εκτιμούν ότι από τη συζήτηση απορρέουν τα εξής συμπεράσματα:

  • Απολύτως προβλέψιμος ο Τσίπρας
  • Πλέον υπάρχει ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε λαϊκιστές και μεταρρυθμιστές
  • Ο Μητσοτάκης θα παραμείνει σταθερός στη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας
  • Το 3ο Μνημόνιο έχει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου
  • Ο Τσίπρας είναι αυτός που έφυγε από τα τρακτέρ και έτρεξε στο ΔΝΤ
  • Το ζήτημα της Εξεταστικής (για Βαρουφάκη κ.λπ.) παραμένει ανοιχτό και είναι θέμα Μητσοτάκη πότε θα το φέρει μπροστά

Ενδεικτικό της ικανοποίησης της ΝΔ για τη χθεσινή μονομαχία είναι και το συμπέρασμα σε «πηγαδάκι» κορυφαίων στελεχών του κόμματος:

  • Ο Τσίπρας ζήτησε στην πρωτολογία του από τον Μητσοτάκη να καταθέσει προτάσεις. Δεν περίμενε πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα το έκανε και παγιδεύτηκε
  • Θετικό ότι ήταν νευρική η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία Μητσοτάκη
  • Ο Τσίπρας δεν έκανε καθόλου αυτοκριτική, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, ο οποίος σε αρκετά σημεία του λόγου του έκανε αυτοκριτική.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή Μέγαρο Μαξίμου ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ