Κόντρα σε Μεξικό και Ιράν η Ελλάδα στο Προολυμπιακό - iefimerida.gr

Κόντρα σε Μεξικό και Ιράν η Ελλάδα στο Προολυμπιακό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μεξικό και το Ιράν θα είναι οι πρώτοι αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας στον Α' όμιλο του Τορίνο, όπως προέκυψε από την κλήρωση του Προολυμπιακού τουρνουά, που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 9 Ιουλίου.

Στο άλλο γκρουπ, από το οποίο θα προκύψουν οι επόμενο αντίπαλοι –εφόσον όλα πάνε καλά- του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, κληρώθηκαν οι Τυνησία, Κροατία και φυσικά η διοργανώτρια Ιταλία. Η Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα με το Ιράν (4/7), την επόμενη μέρα έχει ρεπό και στις 6/7 θα αντιμετωπίσει το Μεξικό. Στις 7 Ιουλίου θα υπάρχει ρεπό για όλες τις ομάδες, την επόμενη μέρα θα γίνουν τα χιαστί παιχνίδια και στις 9 Ιουλίου ο τελικός.

Σημειώνεται εξασφαλισμένη πρόκριση απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν οι ΗΠΑ (ως παγκόσμια πρωταθλήτρια) και η Βραζιλία (ως διοργανώτρια), ενώ πέραν των τριών θέσεων που θα προκύψουν από τα προολυμπιακά τουρνουά, εκεί θα βρίσκονται οι δύο πρώτοι του Ευρωμπάσκετ (Ισπανία και Λιθουανία), ο νικητής του Αφρομπάσκετ (Νιγηρία), ο πρώτος και ο δεύτερος των Παναμερικανικών Αγώνων (Βενεζουέλα και Αργεντινή), ο πρωταθλητής Ασίας (Κίνα) και ο πρωταθλητής Ωκεανίας (Αυστραλία).Το ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ θα γίνει 6-21 Αυγούστου.

Αναλυτικά οι όμιλοι του Προολυμπιακού τουρνουά

Βελιγράδι
Όμιλος Α

Σερβία
Ανγκόλα
Πουέρτο Ρίκο

Όμιλος Β
Ιαπωνία
Τσεχία
Λετονία

Μανίλα
Όμιλος Α

Τουρκία
Σενεγάλη
Καναδάς

Όμιλος Β
Γαλλία
Νέα Ζηλανδία
Φιλιππίνες

Τορίνο
Όμιλος Α

Ελλάδα
Μεξικό
Ιράν

Όμιλος Β
Τυνησία
Κροατία
Ιταλία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Εθνική Μπάσκετ προολυμπιακο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ