H Δανία θα κατάσχει τα κοσμήματα των προσφύγων -Εγκριση από τη βουλή της χώρας - iefimerida.gr

H Δανία θα κατάσχει τα κοσμήματα των προσφύγων -Εγκριση από τη βουλή της χώρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Δανία προστέθηκε στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που αναγκάζουν τους πρόσφυγες να παραδώσουν τα κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα που έχουν, με τις τακτικές εκφοβισμού να κερδίζουν έδαφος εν μέσω της μεγαλύτερης μεταναστευτικής κρίσης από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

Μετά από ανάλογες κινήσεις από την Ελβετία και τη νότια Γερμανία, το κοινοβούλιο της Δανίας ενέκρινε την Τρίτη την απόφαση που θα επιτρέπει στην αστυνομία να κάνει έρευνες σε όσους αναζητούν άσυλο όταν φτάνουν στη χώρα και να κατάσχει τα μη απαραίτητα αντικείμενα που αξίζουν πάνω από 10.000 κορόνες (περίπου 1.300 ευρώ), τα οποία δεν έχουν συναισθηματική αξία για τον ιδιοκτήτη.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Δανίας ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή θα γίνεται προκειμένου να καλυφθεί το κόστος για τη φιλοξενία των προσφύγων από το κράτος και πως μιμείται την αντιμετώπιση που έχουν οι Δανοί πολίτες για τις κοινωνικές παροχές.

Παρόλα αυτά, ο ΟΗΕ χαρακτήρισε την κίνηση ανησυχητική και λυπηρή, ενώ ένα κόμμα της αντιπολίτευσης την αποκάλεσε «ηθικά φρικτή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δανία πρόσφυγες κοσμήματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ