ΠΑΣΟΚ: Ζήτησαν καταυλισμό μεγέθους Λαμίας, μετά Θεσσαλονίκης, ίσως και... Βομβάης - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Ζήτησαν καταυλισμό μεγέθους Λαμίας, μετά Θεσσαλονίκης, ίσως και... Βομβάης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το μεταναστευτικό. Σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη κατακεραυνώνει την κυβέρνηση τόσο για την καθυστέρηση στη δημιουργία των hot spots, όσο και στο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τη δημιουργία καταυλισμού μεταναστών.

Ενδεικτικά αναφέρει πως αρχικά ο καταυλισμός που ήθελαν οι εταίροι είχε το μέγεθος της Λαμίας. Τώρα έχει το μέγεθος της Θεσσαλονίκης, ενώ αν δεν σοβαρευτεί η κυβέρνηση θα φτάσει να έχει το μέγεθος της Βομβάης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Η χώρα ζητά συνεχώς παρατάσεις για τη δημιουργία hot spots. Βέβαια, ο Πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον εαυτό του τον Δεκέμβριο και μας ανακοίνωσε ότι η χώρα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της.

Αυτή η «επιτυχία» της κυβέρνησης οδήγησε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ να σκέφτονται την αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν.

Από την άλλη πλευρά, κάθε φορά που ο κ. Μουζάλας πηγαίνει στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ επιστρέφει με ειδήσεις για την απαίτηση των εταίρων περί δημιουργίας καταυλισμών προσφύγων στην Ελλάδα. Πριν λίγους μήνες ο καταυλισμός είχε το μέγεθος της Λαμίας. Τώρα έχει το μέγεθος της Θεσσαλονίκης.

Είναι προφανές, για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, ότι είναι αδύνατη η δημιουργία τέτοιου μεγέθους υποδομών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον μεγάλο κίνδυνο που είναι ο εγκλωβισμός στη χώρα δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Καλούμε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί πριν μας προταθεί ο υπό δημιουργία καταυλισμός να έχει το μέγεθος της Βομβάης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ προσφυγικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ