Το Savoir Vivre ανανεώθηκε- Πώς πρέπει να φέρεστε στο εστιατόριο από 'δω και πέρα [λίστα] - iefimerida.gr

Το Savoir Vivre ανανεώθηκε- Πώς πρέπει να φέρεστε στο εστιατόριο από 'δω και πέρα [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και οι κανόνες καλής συμπεριφοράς στο φαγητό δεν έχουν αλλάξει αισθητά όλα αυτά τα χρόνια, η «εισχώρηση» της τεχνολογίας στην ζωή μας, το υπερβολικά φορτωμένο πρόγραμμα και ο επαναπροσδιορισμός των ανθρώπινων σχέσεων, έχει σαν αποτέλεσμα να προστεθούν νέα ήθη στο εγχειρίδιο που σου... μαθαίνει να ζεις.

Παρά την ανανέωσή του, ο στόχος παραμένει πάντα ίδιος. Το να είμαστε διακριτικοί και να φροντίζουμε να μην υπερβαίνουμε τα όρια (ώστε να μην έρθει σε δύσκολη θέση ο άλλος) είναι ο βασικός κανόνας του Savoir Vivre. Ιδού μερικές νέες «παρατηρήσεις» που ίσως θα έπρεπε να προσέξετε, αν βγείτε για φαγητό από ' δω και πέρα.

Το Savoir Vivre ανανεώθηκε- Πώς πρέπει να φέρεστε στο εστιατόριο από 'δω και πέρα [λίστα]  | iefimerida.gr 0
Το Savoir Vivre ανανεώθηκε- Πώς πρέπει να φέρεστε στο εστιατόριο από 'δω και πέρα [λίστα]  | iefimerida.gr 1
Το Savoir Vivre ανανεώθηκε- Πώς πρέπει να φέρεστε στο εστιατόριο από 'δω και πέρα [λίστα]  | iefimerida.gr 2
  • Μην αφήνετε πάνω στο τραπέζι προσωπικά αντικείμενα, όπως κλειδιά, τσάντες και κινητά. Αν δεν έχετε που να τα τοποθετήσετε, ζητήστε βοήθεια από κάποιον υπεύθυνο.
  • Αποφύγετε να μιλάτε στο κινητό ή να χαζεύετε στο Facebook την ώρα που τρώτε. Αν πρέπει να απαντήσετε σε μία επείγουσα κλήση, μιλήστε αφού απομακρυνθείτε από το τραπέζι.
  • Το κρασί παραμένει ανδρική υπόθεση. Ο οικοδεσπότης είναι αυτός που θα διαλέξει, θα δοκιμάσει και θα σερβίρει (αν χρειαστεί).
  • Οι κυρίες πλέον μπορούν να σταματήσουν να μένουν ακίνητες στο τραπέζι, ως ένδειξη ενδιαφέροντος από την πλευρά των κυρίων και μπορούν να σερβίρουν τα ορεκτικά ή τη σαλάτα στα πιάτα.
  • Μην ξεχνάτε πως ο σεφ ενός εστιατορίου δεν είναι ο προσωπικός σας μάγειρας. Επιλέξτε κάποια από τις προτάσεις του μενού και μην ζητήσετε κάτι που δεν υπάρχει (με εξαίρεση πιθανές αλλεργίες ή άλλες ενοχλήσεις τις οποίες πρέπει να εξηγήσουμε κατά την παραγγελία).
  • Το λογαριασμό τον αναλαμβάνει αυτός που σας προσκαλεί. Μπορείτε, βέβαια να συμμετάσχετε και εσείς, αλλά μην επιμείνετε.
  • Σε περίπτωση που δεν πληρώνει ένας, ο καλύτερος τρόπος για να τακτοποιηθεί ο λογαριασμός είναι διακριτικά, εκτός του τραπεζιού. Έτσι δεν θα έρθει κανείς σε δύσκολη θέση και θα αποφευχθούν οι υπερβολές.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ savoir vivre συμπεριφορά Φαγητό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ