Βόμβα στο ιταλικό ποδόσφαιρο: «Ντου» στα γραφεία της Μίλαν - Σκάνδαλο φοροδιαφυγής - iefimerida.gr

Βόμβα στο ιταλικό ποδόσφαιρο: «Ντου» στα γραφεία της Μίλαν - Σκάνδαλο φοροδιαφυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο σκάνδαλο ήρθε να ταράξει τα νερά του ιταλικού ποδοσφαίρου. Η εισαγγελία της Νάπολης διέταξε έρευνα και συλλήψεις στελεχών πολλών ιταλικών συλλόγων, οι οποίοι εμπλέκονται σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής.

Η επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί με την ονομασία «Οφσάιντ», αφορά σκάνδαλο φοροδιαφυγής κατά την ολοκλήρωση μεταγραφών εκατοντάδων ποδοσφαιριστών την τετραετία 2009-2013. Οι εισαγγελείς Ντανίλο Ντε Σιμόνε, Στέφανο Καπουάνο, Βιντσέντο Ρανιέρι, συντονίζονται από τον αρχιεισαγγελέα Βιντσέντσο Πισιτέλι και ξεκίνησαν την επιχείρηση στις 08:30 το πρωί.

Οπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της «Gazzetta dello Sport», η δίωξη οικονομικού εγκληματος έκανε έφοδο στα γραφεία της Μίλαν προκειμένου να κατασχέσει έγγραφα ενώ υπό έρευνα είναι ο εκτελεστικός διευθυντής των «ροσονέρι», Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο ισχυρός άνδρας των ροσονέρι φέρεται να ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης 64 ατόμων που δρούσε στο ιταλικό ποδόσφαιρο με βασικό στόχο την απόκρυψη υπέρογκων ποσών από μετακινήσεις ποδοσφαιριστών με πλαστά τιμολόγια.

Μεταξύ των υπόπτων σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκτός από τον Γκαλιάνι είναι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιο ντε Λαουρέντις καθώς και ο πρόεδρος της Λάτσιο Κλαούντιο Λοτίτο ενώ το συνολικό ποσό της φοροδιαφυγής αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ. Εκτός πάντως από τους διοικούντες τους συλλόγους, μπλεγμένοι φέρονται να είναι και ποδοσφαιριστές με πιο ηχηρό όνομα αυτό του Εζεκίελ Λαβέτσι.

Βόμβα στο ιταλικό ποδόσφαιρο: «Ντου» στα γραφεία της Μίλαν - Σκάνδαλο φοροδιαφυγής | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκανδαλο φοροδιαφυγης Μίλαν Νάπολι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ