Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τζιν Σίμπεργκ, για όσους δεν θυμούνται, θεωρείται από τις εμβληματικότερες γυναίκες ηθοποιούς της nouvelle vague στον κινηματογράφο.

Καταγόταν από μεσαία αμερικανική οικογένεια, με πατέρα φαρμακοποιό και μητέρα δασκάλα. Είχε αμερικανική και γαλλική υπηκοότητα και γνώρισε τη δόξα παίζοντας τον ρόλο της Ζαν ντ' Αρκ σε ταινία του Οττο Πρέμινγκερ. Εκεί εκτοξεύτηκε η καριέρα της και συνέχισε στη Γαλλία δίπλα σε σκηνοθέτες όπως ο Γκοντάρ. Εγινε διάσημη για τη φρεσκάδα, την ομορφιά της και την ευφυΐα της. Αλλά και για το τραγικό τέλος της.

Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Σε ηλικία 12 ετών υπήρξε φαν του Μάρλον Μπράντο και έτσι ενδιαφέρθηκε για τον κινηματογράφο. Παντρεύτηκε τον συγγραφέα Ρομάν Γκαρί και η ζωή της ξαφνικά σκοτείνιασε, παρότι έγινε ηγερία της πολιτιστικής ζωής στη δεκαετία του 1960.

Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Είναι από τις πρώτες ηθοποιούς που δεσμεύεται πολιτικά υπέρ των μαύρων της Αμερικής. Η πιο διάσημη ταινία της είναι δίπλα στον Ζαν-Πολ Μπελμοντό, με σκηνοθέτη τον Γκοντάρ, στην οποία παίζει την Πατρίσια Φρανσίνι, πωλήτρια εφημερίδων στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού.

Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ηταν εξαιρετικά δεσμευμένη στους αγώνες των μαύρων της Αμερικής και για ένα διάστημα υπήρξε σύντροφος του Hakim Abdullah Jamal, ακτιβιστή της ομάδας Μαύροι Πάνθηρες, ο οποίος εγκαταλείπει τη σύζυγο και τα παιδιά του για να την ακολουθήσει στο Παρίσι.
Η σχέση της με τους Μαύρους Πάνθηρες κάνει το FBI να την παρακολουθεί και να την καταγράφει. Ο τρίτος της σύζυγος υπήρξε ο σκηνοθέτης Ντενί Μπερί, του οποίου ο πατέρας, Τζον Μπερί, ήταν μέλος των εξόριστων Αμερικανών του μακαρθισμού στο Παρίσι, με αποτέλεσμα και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούν την Τζιν Σίμπεργκ.

Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Ο λόγος που την ώθησε να ζήσει οριστικά στο Παρίσι ήταν ο γάμος της με τον παραγωγό και σκηνοθέτη Φρανσουά Μορέιγ, αλλά το 1959 γνωρίζει τον συγγραφέα Ρομάν Γκαρί και τον ερωτεύεται τρελά. Εγκαταλείπει το σπίτι της και ζει μαζί του στο νησάκι Σαν Λουί του Παρισιού, δίπλα στην εκκλησία Notre Dame.
Μετά από πολλές προσωπικές περιπέτειες κατορθώνει να παντρευτεί τον Ρομάν Γκαρί, έγκυος στο πρώτο παιδί της. Γέννησε το παιδί της Αλεξάντρο Ντιέγκο και το παρέδωσε στην Ισπανία για να το μεγαλώσει κάποια Eugénia Munoz.

Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Αλλά το 1968 η Τζιν Σίμπεργκ ερωτεύεται τον Κλιντ Ιστγουντ. Ο Ρομάν Γκαρί παίρνει το αεροπλάνο, προκαλεί τον διάσημο ηθοποιό με πιστόλι να μονομαχήσουν, αλλά εκείνος αρνείται.
Οσο είναι παντρεμένη, επηρεάζεται βαθιά από τον Hakim Jamal, εξάδελφο του Malcom X και ιδρυτή της Οργάνωσης για την Αφροαμερικανική Ενωση. Γίνεται ερωμένη του, παρότι ο Jamal ζει από τα χρήματά της και τη χτυπάει. Το καλοκαίρι του 1970 προκαλεί σκάνδαλο όταν γίνεται γνωστό ότι είναι έγκυος ξανά και ότι παίρνει διαζύγιο από τον Ρομάν Γκαρί, ενώ έρχεται όλο και πιο κοντά στους Μαύρους Πάνθηρες. Το FBI εμπλέκεται και πάλι, την παρακολουθούν.

Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Η Τζιν Σίμπεργκ κάνει απόπειρα αυτοκτονίας ενώ είναι έγκυος 7 μηνών και το παιδί πεθαίνει. Η ηθοποιός κάνει την κηδεία της αγέννητης κόρης της σε φέρετρο από γυαλί ώστε να δουν όλοι ότι το παιδί της είναι λευκό. Ο Ρομάν Γκαρί μεσολαβεί, καταδικάζει τα κουτσομπολίστικα περιοδικά, δηλώνει ότι το παιδί ήταν δικό τους. Στην πραγματικότητα, ο πατέρας ήταν ο Carlos Navarra, ένας επαναστάτης φοιτητής τον οποίο η Τζιν Σίμπεργκ γνώρισε σε ένα γύρισμα στο Μεξικό.
Η σταρ πέφτει σε κατάθλιψη, αρχίζει να παίρνει φάρμακα και να πίνει πολύ αλκοόλ. Μπαινοβγαίνει σε νοσοκομεία και ψυχιατρεία, πάσχει από κρίσεις σχιζοφρένειας και προσπαθεί να αυτοκτονήσει.
Ωστόσο, το 1972 παντρεύεται τον Ντενί Μπερί, τον οποίο χωρίζει το 1979 για να παντρευτεί τον Ahmed Hasni.

Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Ο Hasni είναι ένας μυθομανής Αλγερινός, μπλεγμένος σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών. Τη δέρνει και της παίρνει όλα τα χρήματα.
Τον Αύγουστο του 1979 εξαφανίζεται. Ο Ahmed Hasni δηλώνει ότι έφυγε από το διαμέρισμά της στο κέντρο του Παρισιού, γυμνή κάτω από το παλτό της, μόνο με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι. Βρέθηκε νεκρή στις 8 Σεπτεμβρίου, τυλιγμένη με μια κουβέρτα, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου Ρενό που είχε, κοντά στο σπίτι της. Στο χέρι της βρίσκουν ένα χαρτί που έλεγε αντίο στον γιο της Ντιέγκο. Η αυτοψία έδειξε ότι έπεσε θύμα μεγάλης δόσης βαρβιτουρικών και αλκοόλ. Είναι θαμμένη στο νεκροταφείο του Μονπαρνάς, στο Παρίσι.
Ο σύζυγός της Ρομάν Γκαρί, πατέρας του γιου της Ντιέγκο, αυτοκτόνησε έναν χρόνο μετά τον θάνατό της. Στο χέρι του κρατούσε ένα χαρτί που έγραφε «Καμία σχέση με την Τζιν Σίμπεργκ».

Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Τζιν Σίμπεργκ: Γιατί αυτοκτονεί μια όμορφη και διάσημη ξανθιά [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζην Σίμπεργκ αυτοκτονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ