Ο χάρτης των αγροτικών κινητοποιήσεων -Σε ποια σημεία υπάρχουν μπλόκα [λίστα] - iefimerida.gr

Ο χάρτης των αγροτικών κινητοποιήσεων -Σε ποια σημεία υπάρχουν μπλόκα [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες, συνεχίζοντας και σήμερα τους δίωρους αποκλεισμούς, ενώ σε διασκέψεις τους θα αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Τα Τέμπη λόγω της σύσκεψης της Θεσσαλονίκης, δεν έχει προγραμματιστεί κλείσιμο της κοιλάδας. Ωστόσο, θα γίνουν δίωροι αποκλεισμοί σε άλλα σημεία (12-14.00), ενώ θα μπλοκάρουν και τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία, αφού έχουν στηθεί μπλόκα στα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης, Ευζώνων και Κρυσταλλοπηγής.

Στο μεταξύ, σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της εθνικής οδού που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Βέροια επί της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Κουλούρας, προχώρησαν λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας οι συμμετέχοντες σ’ αυτόν, αριθμώντας πάνω από 700 τρακτέρ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, σήμερα στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ δήλωσε ότι «δεν θα συμμετέχουμε στη συνάντηση των μπλόκων στο συνεδριακό κέντρο στη Σίνδο, στις 12 το μεσημέρι».

Τα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν συμβολικά και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι, όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά.

Σήμερα στις 12.00-14.00 το μεσημέρι, αναμένεται να κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Καβάλας, σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές.

Στο Νομό Δράμας έχουν στηθεί τρία μπλόκα: Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, στα Μάρμαρα του Σκαρή.

Στο νομό του Κιλκίς, το μπλόκο βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πεστριτσίου, ενώ περισσότερα από 180 τρακτέρ έχουν κατασκηνώσει στο τελωνείο των Ευζώνων και τονίζεται ότι πρόκειται για το μπλόκο Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς.

Στον Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη, ενώ στο νομό Πέλλας ενώθηκαν τα μπλόκα και δημιούργησαν ένα νέο στην γέφυρα Αξιού -στα φανάρια Θεσσαλονίκης-, δυναμικότητας άνω των 1.300 τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων. Και στους δύο Νομούς, γίνονται συμβολικοί δίωροι αποκλεισμοί.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στον Νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και αναμένεται να «μπλοκάρουν» τον δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται από τη Δευτέρα περισσότερες από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

Στον κόμβο Νησελίου, στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας,το μπλόκο αριθμεί πάνω από 600 τρακτέρ.

Μπλόκο αγροτών στήθηκε και στην εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας στον κόμβο Αντιγόνου από τον δήμο Αμυνταίου και από τον Αγροτικό Σύλλογο Πύργων. Νέα μπλόκα έχουν δημιουργηθεί στη Δεσκάτη Γρεβενών και ενδυναμώνεται το μπλόκο στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγροτικές κινητοποιήσεις μπλόκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ