Παναγιωτάκης: Οι 4 προκλήσεις της ΔΕΗ το 2016-Προτεραιότητα οι ρευματοκλοπές και τα «φέσια» - iefimerida.gr

Παναγιωτάκης: Οι 4 προκλήσεις της ΔΕΗ το 2016-Προτεραιότητα οι ρευματοκλοπές και τα «φέσια»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στρατηγικές διαστάσεις για τη ΔΕΗ έχουν προσλάβει το θέμα των οφειλών προς την Επιχείρηση και οι ρευματοκλοπές, η αξία των οποίων μετράται πλέον σε πενταψήφια σε πενταψήφια νούμερα εκατομμυρίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, η αντιμετώπισή τους είναι στις άμεσες προτεραιότητες το 2016.

Το περιβάλλον όπως ήδη διαμορφώνεται θα είναι μετά από πολύ λίγα χρόνια εντελώς διαφορετικό από ό,τι το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης προσθέτοντας ότι η «ΔΕΗ θα κληθεί να διαχειριστεί μια εντελώς καινούργια κατάσταση, για την οποία επιβάλλεται ν΄αρχίσουμε σήμερα να προετοιμαζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να παίρνουμε τα μέτρα μας.Όπως έχω τονίσει κατ΄επανάληψη για την επίτευξη των στόχων μας δεν υπάρχουν ταμπού. Καμμία προκατάληψη δε μπορεί να στέκεται εμπόδιο.»

Οι τέσσερις προκλήσεις της ΔΕΗ για το 2016, όπως τις περιέγραψε ο επικεφαλής του ομίλου, είναι

  • Η οικονομική κατάσταση, που πλήττεται από τις ανεξόφλητες οφειλές και τις ρευματοκλοπές.
  • Η μείωση της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ, η οποία με βάση τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις το 2030 θα έχει μειωθεί κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 50% σε σχέση με το 2009. «Η προοπτική αυτή είναι ζοφερή, όχι μόνο για τη ΔΕΗ, άλλα και για την οικονομία της χώρας, της οποίας η εξάρτηση από εισαγόμενα καύσιμα και η έκθεση στις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών θα αυξηθούν σε βαθμό πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο», ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης.
  • Η απώλεια μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ, η οποία συνολικά στην αγορά διαμορφώνεται στο 4%, ωστόσο στην Εμπορική και Βιομηχανική χρήση Μέσης και Χαμηλής Τάσης αγγίζει το 20%.
  • Την υποχρεωτική, βάσει των δεσμεύσεων έναντι των θεσμών, μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ κατά 25% (στα επόμενα 1-2 χρόνια) και 50% μέχρι το 2020.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ