Ουκρανός πολιτικός τα έβαλε με τον Μίκι Μάους: Φταίει για την ηθική παρακμή της χώρας - iefimerida.gr

Ουκρανός πολιτικός τα έβαλε με τον Μίκι Μάους: Φταίει για την ηθική παρακμή της χώρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται αθώο. Αλλά το πιο διάσημο ποντίκι στον κόσμο, που διασκεδάζει τα παιδιά εδώ και δεκαετίες, έχει και σκοτεινή πλευρά. Τουλάχιστον σύμφωνα με έναν Ουκρανό πολιτικό.

Ο Μίκι Μάους, τα τζιν, το Playboy και η Coca-Cola ευθύνονται για την προφανή ηθική παρακμή της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ο ηγέτες των φιλορώσων ανταρτών. Ο Αλεξάντερ Ζακαρτσένκο είναι επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, μίας εκ των δύο αυτό-ανακηρυχθέντων δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία.

Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την υποτιθέμενη ηθική παρακμή στην περιοχή του Ντόνετσκ, από τη στιγμή που η Ουκρανία ανεξαρτητοποιήθηκε έπειτα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, ο Ζακαρτσένκο είπε πως πράγματι υπάρχει αυτή η παρακμή και ευθύνεται το Κίεβο.

«Μετά από την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας, προσπάθησαν- και ακόμη το κάνουν- να εισάγουν μία ξένη ιδεολογία. Αν κάποτε μεγαλώναμε με θεμελιώδεις αξίες όπως η οικογένεια, η πίστη, η αδελφοσύνη και η αγάπη για την πατρίδα, σήμερα μεγαλώνουμε με Coca-Cola, Μίκι Μάους, τζιν και Playboy», δήλωσε.

Πέρα από την επίθεση σε αναψυκτικά και κινούμενα σχέδια, εκτόξευσε κατηγορίες και για την εξασθένηση της νοοτροπίας της σοβιετικής εποχής και τη μετάβαση σε «μία δημοκρατία όπου προϋποθέτουν ότι μία οικογένεια μπορεί να έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες».

Αυτό είναι απαράδεκτο, τόνισε ο Ζακαρτσένκο. «Η ίδια ηθική είναι βαθιά ριζωμένη σε γενετικό επίπεδο. Πρέπει να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σωστά και να τους διδάξουμε ότι οι παραδοσιακές αξίες είναι η πρόοδος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ