Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί 257 ημέρες ζούσαν την απόλυτη πρόκληση και τελικά τα κατάφεραν. Τέσσερις γυναίκες διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό Ωκεανό και έφτασαν από το Σαν Φρανσίσκο στην Αυστραλία.

Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι Εμα Μίτσελ, Λόρα Πένχολ, Ναταλία Κόχεν και Μεγκ Ντίος κάλυψαν 9.200 μίλια, σε μία από τις πιο δύσκολες περιπέτειες που μπορεί να ζήσει κανείς στον πλανήτη. Εχοντας αντιμετωπίσει επί 9 μήνες καταιγίδες, τεράστια κύματα, ασταμάτητη ναυτία και περίεργες επιθέσεις από ιπτάμενα ψάρια, οι τέσσερις γυναίκες και το σκάφος τους «Doris» έφτασαν στο Κερνς της Αυστραλίας, όπου τις υποδέχθηκαν οι οικογένειές τους γεμάτες υπερηφάνεια.

Ιδιαίτερα οι τελευταίες ημέρες ήταν οι πιο δύσκολες, έχοντας ήδη κουραστεί, με τις συνθήκες να είναι κόντρα τους και τις προμήθειες να τελειώνουν. «Ηταν εξαντλητικές και γεμάτες συναίσθημα ημέρες, καθώς πλησιάζαμε στην ξηρά», έγραψαν στο blog τους.

Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ομως, όταν τα κατάφεραν τις κατέβαλε η συγκίνηση, με τις τέσσερις να αγκαλιάζονται, να πιάνονται από το χέρι και να κάνουν ταυτόχρονα το πρώτο βήμα τους στην ξηρά έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες.

Το ταξίδι τους χωρίστηκε σε τρία μέρη, καθώς έκαναν στάσεις για ανεφοδιασμό στη Χαβάη και τη Σαμόα. Την περιπέτεια έζησαν εξ' ολοκλήρου οι τρεις του πληρώματος: η 32χρονη Πένχολ, η 40χρονη Κόχεν και η 30χρονη Μίτσελ. Η Ισαμπέλ Μπέρναμ ήταν μαζί τους στο πρώτο κομμάτι της διαδρομής, η Λιζάν βαν Βούρεν ανέλαβε στο δεύτερο τμήμα και η Ντάιος ήταν εκείνη που τις συντρόφευε στο τελευταίο κομμάτι.

Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αν και τους πήρε τρεις μήνες παραπάνω από ότι σχεδίαζαν, οι γυναίκες πέτυχαν δύο παγκόσμια ρεκόρ, καθώς έγιναν η πρώτη αποκλειστικά γυναικεία ομάδα και το πρώτο πλήρωμα τεσσάρων ατόμων που διέσχισε κωπηλατώντας τον Ειρηνικό.


Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η περιπέτεια ξεκίνησε άσχημα, καθώς μία βλάβη στο σκάφος τις ανάγκασε να επιστρέψουν στην Καλιφόρνια, χάνοντας 16 ημέρες. Οταν επέστρεψαν στον ωκεανό, κωπηλατούσαν ασταμάτητα σε ζευγάρια, με δίωρες βάρδιες, ενώ κοιμούνταν 90 λεπτά ενδιάμεσα.


Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Η καθεμιά τους κατανάλωνε 5.000 θερμίδες την ημέρα, τρώγοντας πέρα από τα γεύματά τους μπάρες πρωτεΐνης, σοκολάτα και φρούτα ή ξηρούς καρπούς, ενώ έπιναν αφαλατωμένο θαλασσινό νερό.


Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Η απίστευτη περιπέτεια 4 γυναικών: Διέσχισαν κωπηλατώντας τον Ειρηνικό, 9 μήνες στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 11

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν ποίκιλαν από τροπικές καταιγίδες και κύματα στο ύψος σπιτιού, μέχρι εξαντλητική ζέστη, ενώ πριν φτάσουν στη Σαμόα ξέμεναν από φαγητό.






Φωτογραφίες: Telegraph

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ