Η Ρούλα Πατεράκη ανεβάζει το «Δαμάζοντας τα κύματα» - Δεύτερο έργο του Λαρς φον Τρίερ αυτή τη σεζόν [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Ρούλα Πατεράκη ανεβάζει το «Δαμάζοντας τα κύματα» - Δεύτερο έργο του Λαρς φον Τρίερ αυτή τη σεζόν [εικόνες]

Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρούλα Πατεράκη πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και επιχειρεί τη σκηνική προσαρμογή της κινηματογραφικής επιτυχίας, επί σκηνής. Μαζί της ο Ακης Σακελλαρίου. Από 6 Φεβρουαρίου στο Εθνικό ΝΕΟ REX.

Η ηρωίδα πορεύεται μόνη της μέσα σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον που τη γεμίζει συστηματικά με ενοχές. Ο «αλαφροΐσκιωτος» χαρακτήρας της δεν κλείνεται σε αυστηρά πλαίσια και η συμπεριφορά της καταργεί τα στερεότυπα. Ο γάμος της με ένα πρόσωπο που δεν είναι αποδεκτό στην τοπική κοινωνία προκαλεί το κοινό αίσθημα. Εκείνη, ωστόσο, επιλέγει το δρόμο στον οποίο την οδηγεί η αθωότητα, η αγάπη και το ισχυρό ένστικτο. Ένα δρόμο αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και ανύψωσης, που δικαιώνει την τελική της επιλογή, όσο ακραία και αν μοιάζει.

Η Ρούλα Πατεράκη ανεβάζει το «Δαμάζοντας τα κύματα» - Δεύτερο έργο του Λαρς φον Τρίερ αυτή τη σεζόν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αποδείξεις αγάπης
Η Μπες, μια καλοσυνάτη κοπέλα που ζει ακόμα με τη μητέρα της, τον παππού της και τη γυναίκα του αδελφού της, ερωτεύεται τον Γιαν, εργάτη σε πετρελαιοπηγή. Η εκκλησία της κοινότητας στην οποία η Μπες είναι μέλος εκφράζει έντονες αντιρρήσεις για το γάμο αυτόν. Η κοπέλα όμως δεν υποχωρεί και ακολουθεί τη φωνή της καρδιάς της. Λίγο μετά το γάμο, ο Γιαν αναγκάζεται να επιστρέψει στην πετρελαιοπηγή. Η Μπες δεν αντέχει την απουσία του και προσεύχεται στον Θεό να της τον φέρει πίσω. Ο Γιαν επιστρέφει βαριά τραυματισμένος, και καθηλώνεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Τώρα ξεκινά η μεγάλη δοκιμασία για την Μπες.

Η Ρούλα Πατεράκη ανεβάζει το «Δαμάζοντας τα κύματα» - Δεύτερο έργο του Λαρς φον Τρίερ αυτή τη σεζόν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το τρυφερό, βαθιά συναισθηματικό έργο του Λαρς Φον Τρίερ, με τις δύο εκδοχές του την κινηματογραφική και τη θεατρική, είναι ένας ύμνος στην πίστη και την αφοσίωση και ένας θρίαμβος της αγάπης, που με τη δύναμή της αγγίζει και ίσως ταυτίζεται με το Θεό.

Η Ρούλα Πατεράκη ανεβάζει το «Δαμάζοντας τα κύματα» - Δεύτερο έργο του Λαρς φον Τρίερ αυτή τη σεζόν [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Άκης Σακελλαρίου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Γιώργος Παπαπαύλου, Γιάννης Βογιατζής, Ευανθία Κουρμούλη, Γιώργος Ζιόβας, Νίκος Μαυράκης, Τασία Σοφιανίδου, Μελέτης Γεωργιάδης, Ανδρέας Αντωνιάδης, Σπύρος Τσεκούρας, Κώστας Κοράκης, Βασιλική Αντώναρου, Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης.

Η παράσταση
«Δαμάζοντας τα κύματα» του Λαρς Φον Τρίερ
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία - Δραματουργία - Σκηνική προσαρμογή: Ρούλα Πατεράκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Εθνικό ΝΕΟ REX: Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (21:00), Κυριακή (19.30)
Απο 6 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ