Τουλάχιστον 85 νεκροί και χιλιάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι από την κακοκαιρία στην ΝΑ Ασία - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 85 νεκροί και χιλιάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι από την κακοκαιρία στην ΝΑ Ασία

(φωτο: AFP/Getty Images)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 85 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κακοκαιρίας που χτύπησε την ΝΑ Ασία και πιο συγκεκριμένα την Ταϊβάν, ενώ περίπου 60.000 τουρίστες έχουν παγιδευτεί στην Νότια Κορέα.

Τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία, εξαιτίας και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών του Σαββατοκύριακου, ενώ η βαριά χιονόπτωση προκάλεσε τον αποκλεισμό του τουριστικού κορεάτικου θέρετρου Jeju, το αεροδρόμιο του οποίου έκλεισε προσωρινά, εγκλωβίζοντας χιλιάδες επιβάτες.
Πάνω από 500 πτήσεις ακυρώθηκαν από και προς το Κορεάτικο νησί, ενώ η πλειοψηφία των θυμάτων στην Ταϊβάν είναι ηλικιωμένα άτομα, κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας, όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 4 βαθμούς, ασυνήθιστα χαμηλά για την περιοχή.

Τουλάχιστον 85 νεκροί και χιλιάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι από την κακοκαιρία στην ΝΑ Ασία | iefimerida.gr 0

(φωτο: EPA)
Όπως τόνισε και ένας αξιωματούχος της πόλης της Ταϊπέι, δεν είναι απλά οι χαμηλές θερμοκρασίες το πρόβλημα, αλλά περισσότερο η απότομη πτώση στα επίπεδα της.
Προβλήματα και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έχουν αναφερθεί και σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, όπως το Χονγκ Κονγκ, που σημειώνει τις χαμηλότερες τιμές εδώ και 60 χρόνια, καθώς και πολλές επαρχίες της Κίνας, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Ταϊβάν Κορέα κακοκαιρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ