Ισπανία: 6,6 Ρίχτερ ταρακούνησαν τη Μάλαγα - iefimerida.gr

Ισπανία: 6,6 Ρίχτερ ταρακούνησαν τη Μάλαγα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεισμός 6,6 βαθμών σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί 162 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μάλαγα στην Ισπανία, μετέδωσε το Ρόιτερς, επικαλούμενο ανακοίνωση του Γεωλογικού Παρατηρητηρίου των ΗΠΑ (USGS).

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίσθηκε στα 33 χιλιόμετρα, διευκρίνισε το USGS.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται και αυτό το USGS, ο σεισμός ήταν 6,1 βαθμών και σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στη Μεσόγειο μεταξύ του Μαρόκου και της Ισπανίας.

Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 04:22 τοπική ώρα (06:22 ώρα Ελλάδος) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 62 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Αλ Χοσέιμα του Μαρόκου και 164 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γιβραλτάρ, διευκρίνισε το USGS, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στην Ανδαλουσία, στην νότια Ισπανία, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους στο Twitter ότι δέχθηκαν 250 τηλεφωνήματα από κατοίκους που ανησύχησαν.

Ο σεισμός και οι μετασεισμοί έγιναν αισθητοί σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Μάλαγας, της Κόρδοβας, της Σεβίλλης και της Γρανάδας.

Στην Μελίγια, τον ισπανικό θύλακα στο Μαρόκο, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανακοίνωσαν ότι δέχθηκαν περισσότερα από 200 τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ανέφεραν την πρόκληση ζημιών σε ιδιοκτησίες.

Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για να γίνει επιθεώρηση στα κτίρια, ενω αποκαταστάθηκε η βλάβη σε περιοχές στις οποίες είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή πρόκληση σημαντικών ζημιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάλαγα Σεισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ