Αγρότες, δικηγόροι, γιατροί, επιστήμονες & δανειστές… βραχυκυκλώνουν την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Αγρότες, δικηγόροι, γιατροί, επιστήμονες & δανειστές… βραχυκυκλώνουν την κυβέρνηση

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αφόρητο γίνεται το κλίμα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με τις αντιδράσεις αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και συνταξιούχων να εντείνονται, την ώρα που οι πιστωτές εξακολουθούν να πιέζουν για ολοκλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Η χθεσινή φιέστα, με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός χρόνου κυβέρνησης της Αριστεράς, ήταν κατά πολλούς ένα ευχάριστο… διάλειμμα. Και η στόχευση της γιορτής συγκεκριμένη: το Μέγαρο Μαξίμου έπρεπε πάση θυσία να εκπέμψει το "στίγμα" της πολιτικής του -προσπάθεια ανάκτησης της εμπιστοσύνης των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται- χορηγώντας, ταυτόχρονα, τονωτικές "ενέσεις" στους βουλευτές, τους υπουργούς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η αυτοκριτική εκ μέρους της ηγεσίας ήταν ισχνή. Ο Αλέξης Τσίπρας αρκέστηκε να πει πως "υπάρχουν ερωτηματικά, αμφιβολίες, ενστάσεις, απογοητεύσεις", διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως η κυβέρνηση δεν φοβάται το δρόμο και τους αγώνες.

Ο Τσίπρας αρχίζει το… διάλογο
Υπό αυτό το πρίσμα, σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό, τον Πρόεδρο των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρή και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκο.

Αντικείμενο συζήτησης δεν θα είναι άλλο από τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και για το λόγο αυτό, το "παρών" στη συνάντηση θα δώσει και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, άλλωστε, έχει σημάνει "κόκκινος συναγερμός" μετά το "κύμα" των αντιδράσεων που καταγράφεται στην κοινωνία, σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης, αφού με ορίζοντα την πρώτη αξιολόγηση τα περιθώρια κινήσεων λιγοστεύουν.

Το σχέδιο προσκρούει σε αδιέξοδο
Μέσα σ' όλα τα παραπάνω, το κλίμα έρχεται να βαρύνει και η δυσαρέσκεια που εκφράζουν ακόμα και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία είναι καθημερινοί συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, επί του σχεδίου Κατρούγκαλου.

Τα στελέχη αυτά εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικά απέναντι τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού εκφράζοντας την άποψη ότι "έτσι όπως είναι δεν βγαίνει" και εν ολίγοις δεν μπορεί να είναι βιώσιμο. Άποψη, την οποία κατά πληροφορίες του iefimerida.gr έχουν μεταφέρει και στον ίδιο τον υπουργό.

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται η άφιξη των επικεφαλής των δανειστών (η ημερομηνία παραμένει ακόμη άγνωστη), αφού η έκβαση των διαπραγματεύσεων θα καθορίσει και την τελική μορφή των διατάξεων που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ