Γιγαντιαίος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από την γη - iefimerida.gr

Γιγαντιαίος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από την γη

Γιγαντιαίος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από την γη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας αστεροειδής με εμβαδό μεγαλύτερο από ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο θα περάσει τις επόμενες μέρες πολύ κοντά από τη γη, ωστόσο οι επιστήμονες εμφανίζονται βέβαιοι πως δεν υπάρχει κανένας φόβος σύγκρουσης ούτε με τη γη ούτε με το φεγγάρι.

Αντίστοιχου μεγέθους αστεροειδής πάντως έχει να πλησιάσει τη γη από το 1976 . Ο αστεροειδής ονομάζεται 2005 YU55 και αναμένεται να βρεθεί πολύ κοντά (με αστρονομικά δεδομένα) στον πλανήτη μας την ερχόμενη Τρίτη, όταν η τροχιά του θα τον φέρει σε απόσταση 324 000 χιλιομέτρων από την γη.
Οι επιστήμονες της NASA λένε πως «ενώ κινείται κατευθείαν προς τα πάνω μας ξαφνικά θα φύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση». Πάντως επιστήμονες που μίλησαν στο διεθνές πρακτορείο Associated Press, είπαν πως αν ένας αστεροειδής τέτοιου μεγέθους χτυπούσε τη γη θα προκαλούσε τεράστιες καταστροφές από τσουνάμι μέχρι ισχυρούς κραδασμούς που θα ισοδυναμούσαν με σεισμό 7 ρίχτερ.
Πάντως οι επιστήμονες δηλώνουν ενθουσιασμένοι καθώς θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εξετάσουν από κοντά την σύσταση των στοιχείων που δομούν την επιφάνεια του αστεροειδή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ