Ρέντσι: Πισωγύρισμα το κλείσιμο των συνόρων -Δεν είναι πρόβλημα η συνθήκη Σένγκεν - iefimerida.gr

Ρέντσι: Πισωγύρισμα το κλείσιμο των συνόρων -Δεν είναι πρόβλημα η συνθήκη Σένγκεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πισωγύρισμα θεωρεί το κλείσιμο των συνόρων ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος πρόσθεσε πως όποιος θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι η συνθήκη Σένγκεν, προδίδει την ίδια την ιδέα της Ευρώπης.

«Δεν θα σταματήσω να υπερασπίζομαι το εθνικό μας συμφέρον. Ζητάμε περισσότερη Ευρώπη», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Μάντοβα της βόρειας Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι «το εθνικό συμφέρον της Ιταλίας, συμπίπτει με το ευρωπαϊκό όνειρο» ενώ, όποιος θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι η συνθήκη Σέγκεν και δηλώνει ότι πρέπει να κλείσουν τα σύνορα, «όχι μόνον κάνει ένα βήμα πίσω, αλλά προδίδει την ίδια την ιδέα της Ευρώπης».

«Δεν πιστεύω ότι για να είναι, κανείς, αξιόπιστος, πρέπει να λέει πάντα "ναί"» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο «ήρθε η στιγμή να οικοδομηθεί η Ευρώπη των παιδιών μας».

Ο Ρέντσι εκτιμά ότι «ο ρόλος της χώρας του, σήμερα, είναι να προωθήσει μια δυνατή απάντηση στην κρίση την οποία όλοι μας ζούμε», διότι « η Ιταλία δεν είναι ένα μουσείο της μνήμης, αλλά εργαστήρι της ελπίδας».

Πηγή:ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ματέο Ρέντσι Ιταλία συνθηκε σενγκεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ