Αχλάδι με καυτή σοκολάτα - iefimerida.gr

Αχλάδι με καυτή σοκολάτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το λεγόμενο γαλλιστί Αχλάδι Belle-Hélène -H Ωραία Ελένη.

Υλικά

  • 6 αχλάδια Williams
  • 1 λίτρο νερό
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 μπαστούνι αληθινή βανίλια

Για την καυτή σοκολάτα

  • 500 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη, ποιοτική
  • 200 γραμμάρια γάλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τα αχλάδια, αδειάστε το εσωτερικό, αφήστε το κοτσάνι άθικτο
  • Κόψτε λίγο πάτο για να μπορεί να καθήσει
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο και τη βανίλια να βράσουν
Αχλάδι με καυτή σοκολάτα | iefimerida.gr 0
  • Οταν βράσει, βάλτε τα αχλάδια περίπου 30 λεπτά (20 αν είναι ώριμα)
  • Βγάλτε τα αχλάδια, αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν

Η καυτή σοκολάτα

  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε τη σοκολάτα
  • Ζεστάνετε καλά το γάλα
  • Εκτός φωτιάς, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά
  • Περιχύστε τα αχλάδια με την καυτή σοκολάτα, τελευταία στιγμή πριν σερβίρετε
Αχλάδι με καυτή σοκολάτα | iefimerida.gr 1

Ο γαλλικός θρύλος λέει ότι πήρε το όνομά του γιατί σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στην πρεμιέρα της Οπερας του Ζακ Οφφενμπαχ «Η Ωραία Ελένη» το 1846. Ηταν αχλάδι σε σιρόπι με καυτή σοκολάτα, πάνω σε παγωτό βανίλια.

Αχλάδι με καυτή σοκολάτα | iefimerida.gr 2

Πάρτε και μια γεύση από την Ωραία Ελένη, με τη φωνή της Jessye Norman:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή Αχλάδι σοκολάτα Ωραία Ελένη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ