Σαμαράς: Δεν δέχομαι την πρόταση - Μόνη λύση οι εκλογές - iefimerida.gr

Σαμαράς: Δεν δέχομαι την πρόταση - Μόνη λύση οι εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση του πρωθυπουργού για κυβέρνηση συνεργασίας με τους όρους που έθεσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Σε δήλωσή του πριν ακόμη γίνει η ψηφοφορία ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές, από τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε μάλιστα ότι ο κ. Παπανδρέου αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες.

Μετά από την εξέλιξη αυτή κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με την πρόταση του πρωθυπουργού και αν αυτή θα μπορέσει να προχωρήσει χωρίς τη Νέα Δημοκρατία. Κι αν επίσης συγκροτηθεί, ποιοί θα την στηρίζουν και κατά πόσον θα μπορέσει να σταθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά την ψηφοφορία επισήμανε ότι θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση μόνο εφόσον δεν συνοδεύεται από τα μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα. Επίσης ζήτησε να μην έρθει με τη διαδικασία των 180 ψήφων καθώς τότε θα συνδέεται με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ