ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ Ο ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Ανοιγμα στην τουριστική αγορά του Ιράν επιχειρεί ο ΕΟΤ

Ανοιγμα στην τουριστική αγορά του Ιράν επιχειρεί ο ΕΟΤ

Γέφυρες στην αγορά του Ιράν ρίχνει ο ΕΟΤ, εν όψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ιρανική πρωτεύουσα αλλά και της συμμετοχής του Οργανισμού στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Τεχεράνης (ΤΙΤΕ) που πραγματοποιείται στις 16-19 Φεβρουαρίου. 

Για τον λόγο αυτόν ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτρης Τρυφωνόπουλος θα επισκεφτεί την Τεχεράνη στις 28 και 29 Ιανουαρίου.

Στην πρώτη αυτή επίσκεψη, ο κ. Τρυφωνόπουλος θα συνοδεύεται από εκπροσώπους Συλλογικών Φορέων του Ελληνικού Τουρισμού και Τουριστικών Επιχειρήσεων (Ξ.Ε.Ε, Σ.Ε.Τ.Ε, Η.Α.Τ.Τ.Α, Α.Ι.Α,AegeanAirlines κ.ά.), ενώ θα συναντήσει τον ομόλογο του στο Ιράν και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες του τουρισμού στη χώρα.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας και οι εκπρόσωποι φορέων του ελληνικού τουρισμού θα πραγματοποιήσουν επαφές με επιχειρηματίες και tour operators της ιρανικής τουριστικής αγοράς, ώστε η Ελλάδα να προσελκύσει μερίδιο του εξερχόμενου τουρισμού από το Ιράν, τόσο κατά τη διάρκεια του εορτασμού -21 Μαρτίου- της Περσικής Πρωτοχρονιάς (NOWROUZ), όσο και κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών.

Οι λαοί των δύο χωρών έχουν βαθιές πολιτισμικές ρίζες στην αρχαιότητα και ιστορικές αναφορές. Αυτό, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που εμφανίζει η ιρανική τουριστική αγορά (περίπου 5 εκατ. Ιρανοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό την περίοδο της Περσικής Πρωτοχρονιάς), δημιουργεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη συνεργασιών, τις οποίες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του ΕΟΤ στοχεύει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.