Εύκολες και οικονομικές συνταγές ομορφιάς -Σκραμπ και μάσκες για ενυδάτωση - iefimerida.gr

Εύκολες και οικονομικές συνταγές ομορφιάς -Σκραμπ και μάσκες για ενυδάτωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ενυδάτωση των μαλλιών και της επιδερμίδας δεν θέλει πολλά χρήματα για γίνει πράξη. Για αιώνες, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν φυσικά προϊόντα, όπως φρούτα και λαχανικά, ή τυποποιημένα, τα οποία έχουν αποδειχθεί θαυματουργά.

Για να μην σπαταλάτε τα χρήματά σας σε κρέμες που υπόσχονται πολλά, εμπιστευτείτε τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Πράσινο τσάι για τις σακούλες των ματιών

Το μυστικό για ξεκούραστα μάτια βρίσκεται στο φακελάκι του πράσινου τσαγιού. Πάρτε τα φακελάκια και βυθίστε τα μέσα σε κρύο νερό. Πιέστε τα για να απομακρυνθεί το περιττό νερό, τοποθετήστε τα στα μάτια σας και κρατήστε για 5 λεπτά.

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, ενώ περιορίζουν και την υπέρχρωση.

Μαγιονέζα για ξηρά και θαμπά μαλλιά

Αν τα μαλλιά σας ψάχνουν τη χαμένη τους λάμψη, δοκιμάστε τη μαγιονέζα. Σε ένα καθαρό μπολ ανακατέψτε ένα κρόκο αυγού, 1 κ.σ. μαγιονέζα, 1/4 κ.γ. αβοκάντο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Απλώστε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά και φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου. Αφήστε τη για 30 λεπτά και ξεπλύνετε με σαμπουάν ως συνήθως.

Ζάχαρη και κακάο για τα χείλη

Τα ξηρά χείλη είναι πρόβλημα ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, ωστόσο μια απαλή απολέπιση μπορεί βοηθήσει.

Σε ένα καθαρό μπολ αναμείξτε μια κ.σ λευκή ζάχαρη με ένα κ.σ. κακάο και λίγο μέλι. Με απαλές, κυκλικές κινήσεις, τρίψτε τα χείλη σας για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και ενυδατώστε.

Σκραμπ από λάδι καρύδας, λεμόνι και ζάχαρη για το σώμα

Μια πολύ εύκολη συνταγή μπορεί να φωτίσει το δέρμα σας και να ενυδατώσει την επιδερμίδα σας.

Για να φτιάξετε το σκπραμπ θα χρειαστείτε 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας χλιαρό, 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη και χυμό ενός λεμονιού. Αναμείξτε τα συστατικά και εφαρμόστε στο σώμα σας.

Το λάδι καρύδας ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα, ενώ η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Μπανάνα για τη διψασμένη επιδερμίδας

Το ξηρό δέρμα είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα. Μια μάσκα προσώπου από μπανάνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε υγρασία στην επιδερμίδα σας.

Για να φτιάξετε τη δική σας ενυδατική μάσκα, πολτοποιήστε μια ώριμη μπανάνα. Προσθέστε 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος, 1/2 κ.σ. μέλι, άλλο τόσο αλεύρι, και 1 κ.σ. νερό για δημιουργηθεί μια ελαφριά πάστα.

Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και συνέχεια βάλτε μια πλούσια ενυδατική κρέμα για καλύτερα αποτελέσματα!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ