Ο Ρέντσι ξεκινά πόλεμο στους δημοσίους υπαλλήλους -Ολα τα μέτρα - iefimerida.gr

Ο Ρέντσι ξεκινά πόλεμο στους δημοσίους υπαλλήλους -Ολα τα μέτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρότερα μέτρα κατά των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε να λάβει η ιταλική κυβέρνηση που απουσιάζουν χωρίς βάσιμη αιτία από τον χώρο εργασίας τους.

Όταν διαπιστώνεται η αδικαιολόγητη απουσία τους θα τίθενται αυτόματα σε διαθεσιμότητα, ενώ μέσα σε ένα μήνα, σύμφωνα με τα νέα αυτά μέτρα, θα μπορούν να απολύονται.

«Μέχρι τώρα, για την απόλυση ενός οκνηρού δημόσιου υπάλληλου χρειάζονται τουλάχιστον 100 ημέρες, ενώ στο εξής δεν θα ξεπερνούν τις 30», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Corriere dela Sera.

Ο Ιταλικός Tύπος γράφει ότι με το νέο αυτό μέτρο -σύμφωνα με ειδικές τεχνικές εκθέσεις εμπειρογνωμόνων- η δημόσια διοίκηση της χώρας μπορεί να καταφέρει να εξοικονομήσει σοβαρά ποσά.

Τα ιταλικά συνδικάτα όμως καταγγέλλουν ότι χρησιμοποιούνται και πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι ως εξιλαστήρια θύματα και υπενθυμίζουν ότι επί έξι χρόνια οι μισθοί των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό είχαν «παγώσει», ενώ μόνο φέτος τους δόθηκε αύξηση η οποία δεν ξεπερνά τα έξι ευρώ τον μήνα.

Παράλληλα ο Ρέντσι ανακοίνωσε τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την πρόσληψη 63.000 εκπαιδευτικών που αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο, ώστε οι καθηγητές να μπορέσουν να αρχίσουν να διδάσκουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

«Η όλη επιλογή θα συνδεθεί με την ποιότητα των ανθρώπων που επιθυμούν να διδάξουν στα σχολεία. Τους διαθέτουμε το πολυτιμότερο αγαθό, διότι τους αναθέτουμε την μόρφωση των παιδιών μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι η διδασκαλία στα σχολεία αποτελεί δικαίωμα», τόνισε ο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι «από σήμερα και πέρα, για την δουλειά αυτή, θα επιλέγονται μόνον οι καλύτεροι καθηγητές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρέντσι δημόσιοι υπάλληλοι απολύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ