Κράτησαν «όμηρο» τον υπουργό για 12 ώρες -Νέα επεισόδια το βράδυ [εικόνες] - iefimerida.gr

Κράτησαν «όμηρο» τον υπουργό για 12 ώρες -Νέα επεισόδια το βράδυ [εικόνες]

(INTIME/ ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έκαναν από την Τετάρτη σαφείς τις διαθέσεις τους απέναντι στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, στήνοντας μπλόκα σε πολλές περιοχές.

Σοβαρά επεισόδια έγιναν στην Κομοτηνή, όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ήταν για 12 ώρες «όμηρος» των αγροτών που διαμαρτύρονταν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Τόσο το πρωί, όσο και αργά το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια στο σημείο, μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές έριχναν αβγά και καφέδες. Τελικά οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να σπάσουν την είσοδο και να μπουν στο κτίριο, με τα ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα και μέσα σε αυτό.

Οι αγρότες ζητούσαν επίμονα την απόσυρση του νομοσχεδίου, πριν καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον κ. Αποστόλου. Λίγο μετά από τις 8 μ.μ.,. αγρότες προσπάθησαν να κάνουν έφοδο στο κτίριο, με τους αστυνομικούς να ρίχνουν ξανά δακρυγόνα για να τους απωθήσουν.

Νωρίτερα, είχε κληθεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης, Κωνσταντίνα Μελισσάρη η οποία και ζήτησε από τους αγρότες να φύγουν με ειρηνικό τρόπο από τον χώρο και να απελευθερώσουν τις πόρτες εξόδου του κτιρίου. Τελικά, αργά το βράδυ οι αγρότες άρχισαν να αποχωρούν, προειδοποιώντας όμως ότι η μάχη θα δοθεί στο δρόμο και στα μπλόκα σε συνεννόηση με το συντονιστικό όργανο.

Κράτησαν «όμηρο» τον υπουργό για 12 ώρες -Νέα επεισόδια το βράδυ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Κράτησαν «όμηρο» τον υπουργό για 12 ώρες -Νέα επεισόδια το βράδυ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Κράτησαν «όμηρο» τον υπουργό για 12 ώρες -Νέα επεισόδια το βράδυ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Κράτησαν «όμηρο» τον υπουργό για 12 ώρες -Νέα επεισόδια το βράδυ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Κράτησαν «όμηρο» τον υπουργό για 12 ώρες -Νέα επεισόδια το βράδυ [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Κράτησαν «όμηρο» τον υπουργό για 12 ώρες -Νέα επεισόδια το βράδυ [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Κράτησαν «όμηρο» τον υπουργό για 12 ώρες -Νέα επεισόδια το βράδυ [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Κινητοποιήσεις και μπλόκα

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών κατά του ασφαλιστικού παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, καθώς έχουν στήσει μπλόκα σε δεκάδες σημεία της χώρας, ενώ για την Πέμπτη προγραμματίζεται μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη και στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, το βράδυ της Τετάρτης υπήρχαν περισσότερα από 300 τρακτέρ, σύμφωνα με το Mega, έχοντας αποκλείσει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας για μια ώρα ενώ το ίδιο συνέβη και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος των διοδίων των Μαλγάρων.

Τα μπλόκα ενισχύονται και αναμένονταν άλλα 300 τρακτέρ από τις γύρω περιοχές ενώ οι αγρότες στη βόρεια Ελλάδα σημειώνουν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς σκοπεύουν να σκληρύνουν τη στάση τους. Ηδη στην Εγνατία οδό, στο ύψος των Κερδυλίων, ο δρόμος έχει κλείσει επ' αόριστον από το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ οι αγρότες λένε ότι θέλουν να αποκλείσουν τα τελωνεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα από τον Προμαχώνα όπου υπάρχει μπλόκο εδώ και πέντε μέρες.

Στον Έβρο σκοπεύουν να αποκλείσουν το τελωνείο στις Καστανιές και τους Κήπους, στο Κιλκίς το τελωνείο των Ευζώνων ενώ το Σαββατοκύριακο αγρότες από τη Φλώρινα και την Καστοριά θα μεταβούν στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής κόβοντας κάθε δίοδο προς το εξωτερικό.

Στη Θεσσαλονίκη, στην παραλιακή, συγκεντρώθηκαν δεκάδες τρακτέρ, ενώ στο πλευρό τους οι αγρότες είχαν και τους παράκτιους αλιείς. Στα Τέμπη, εκατοντάδες τρακτέρ βρίσκονται στους δρόμους και συνεχώς αυξάνονται και δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 1.000. Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται και οι αγρότες της Στερεάς Ελλάδας. Στη Στυλίδα βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους, ένα μάλιστα οδηγούσε ο Απόστολος Γκλέτσος που υποστηρίζει τον αγώνα τους.

Για δυο ώρες αγρότες απέκλεισαν και το λιμάνι της Νάξου έχοντας νωρίτερα χύσει γάλα στους δρόμους.

Και στη Βοιωτία οι αγρότες συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου παρά το δριμύ ψύχος. Ειδικότερα στον Ορχομενό εκατοντάδες τρακτέρ είναι στην άκρη του δρόμου, έτοιμα ανά πάσα στιγμή να τον κλείσουν.

Τρακτέρ πέρασαν και μέσα από το Αργος όπου κυριάρχησαν οι μαύρες σημαίες ενώ οι αγρότες της Πελοποννήσου ετοιμάζονται να δώσουν το δικό τους δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αποστόλου Κομοτηνή αγρότες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ