Εριξαν χημικά στους αγρότες στην Κομοτηνή -Αρνήθηκε να τους δει ο υπουργός [βίντεο] - iefimerida.gr

Εριξαν χημικά στους αγρότες στην Κομοτηνή -Αρνήθηκε να τους δει ο υπουργός [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ με χημικά και συγκρούσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας αγρότης τραυματιστηκε.

Αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών μέσα στο κτίριο και αντιπροσωπεία αγροτών συναντά αυτή την ώρα τον υπουργό.

Ολα ξεκίνησαν στις 10 το πρωί στην Κομοτηνή, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και την άρνησή του να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους.

Ο υπουργός άλλαξε πρόγραμμα της επίσκεψης του σήμερα στην Κομοτηνή. Η επίσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν έγινε αντίθετα ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και είδε εκεί τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη. Οι αγρότες εκείνη την ώρα ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη νομαρχία αναμένοντας την έναρξη της σύσκεψης με τον υπουργό μετά τις 10 το πρωί.

Όμως όσο περνούσε η ώρα οι αγρότες εξαγριώνονταν και ζητούσαν να εισέλθουν στο κτίριο. Ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία και αυτή του η αναφορά ήταν που έκανε έξαλλους τους αγρότες. Ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και τους μιλήσει. Όταν εκείνος δεν ήρθε, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο. Όμως το κλίμα όσο περνούσε η ώρα δυναμιτίζονταν.

Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να κληθούν διμοιρίες των ΜΑΤ. Στη θέα των ΜΑΤ οι αγρότες δεν πτοήθηκαν, αλλά και πάλι προσπάθησαν να μπουν μέσα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και υπήρχαν συμπλοκές με αγρότες και ΜΑΤ, ενώ οι συγκεντρωμένοι έριξαν αβγά και καφέδες. Μετά από μισή ώρα επεισοδίων έξω από το κτίριο αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών μέσα στο κτίριο και αντιπροσωπεία αγροτών συναντά αυτή την ώρα τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου. Με εντολή του υπουργού απαγορεύτηκαν η δημοσιογραφική κάλυψη της συνάντησης αγροτών και υπουργού, που είναι σε εξέλιξη.


Πηγή βίντεο: xronos.gr

Οι αγρότες στήνουν μπλόκα σε όλη τη χώρα

Θεσσαλία
Στα Τέμπη θα συγκεντρωθούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, που είναι ένα από τα μπλόκα ιδιαίτερης «στρατηγικής» και «συμβολικής» σημασίας και ως εκ τούτου ένα από τα ισχυρά σημεία «πίεσης» των αγροτών για την επιτυχή έκβαση του αγώνα τους.
Στον κόμβο της Νίκαιας θα κάνουν την έξοδό τους την Πέμπτη οι αγρότες από την Λάρισα, τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα, αν και ήδη έχουν πραγματοποιήσει προσυγκεντρώσεις στα χωριά
Όσον αφορά στους αγρότες της Μαγνησίας θα στήσουν από σήμερα τα μπλόκα τους στην περιοχή με στόχο τον στρατηγικής σημασίας οδικό κόμβο των Μικροθηβών επί της Εθνικής Οδού Αθήνας -Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες του κάμπου και του Βελεστίνου θα συγκεντρωθούν στον κόσμο του Αερινού.
Όσον αφορά στους αγρότες του Πηλίου, αυτοί θα αποφασίσουν την στάση του την ρχόμενη Κυριακή.
Στα Τρίκαλα, οι αγρότες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη», όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος Απόστολος Θωμόπουλος, θα πραγματοποιήσουν μία προσυγκέντρωση στο Μεγαλοχώρι και στο Ζάρκο.

Μακεδονία-Θράκη
Περισσότερα από 900 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνείο του Προμαχώνα και όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αγροσυνδικαλιστής Στέργιος Λιτός «καθημερινά γίνονται διάφορες ενέργειες συμβολικού χαρακτήρα -χθες κτηνοτρόφοι του μπλόκου έριξαν γάλα και σανό στο οδόστρωμα- αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να κλείσουμε το τελωνείο».
Τρακτέρ έχουν παραταχθεί και σε άλλες περιοχές του νομού Σερρών και ο σχεδιασμός είναι να κατευθυνθούν από αύριο σε σημεία που χρειάζονται ενδυνάμωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας.
Αγρότες από τη Βόρεια Χαλκιδική και την ανατολική Θεσσαλονίκη σχεδιάζουν μπλόκο στην περιοχή του αεροδρομίου. «Αποφασίσαμε να κάνουμε προσυγκεντρώσεις στις πλατείες των χωριών στις 23 Ιανουαρίου 2016 και στις 26 του μήνα θα συγκεντρωθούμε όλοι στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο "Μακεδονία", οπότε και θα αποφασίσουμε αν τελικά θα κάνουμε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τον Λευκό Πύργο», αναφέρει ο επικεφαλής τους Βασίλης Μαυροσκάς.
Παρατεταγμένα τρακτέρ βρίσκονται στο Αιγίνιο Πιερίας, στις δύο εισόδους στο νομό Κιλκίς, στην Παλαιά Πέλλα, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, στο Μηλότοπο και στις περιοχές Αλεξάνδρεια, Καβάσιλα, Κυψέλη και Νησί του νομού Ημαθίας, ενώ αύριο θα αποφασιστεί προς ποια μπλόκα θα κινηθούν.

Δυτική Ελλάδα
Στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας θα παρατάξουν οι αγρότες τα τρακτέρ τους σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι.
Οι αγρότες της Ηλείας θα παρατάξουν τα τρακτέρ σε δύο σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Μαραθιάς και του Κουρτεσίου. «Αν εφαρμοστούν τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη φορολογία, τότε θα μπει ταφόπλακα στο αγροτικό επάγγελμα γι' αυτό και εμείς είμαστε μια γροθιά και θα αγωνιστούμε για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέας Τσουκαλάς.

Ήπειρος
Δύο προσυγκεντρώσεις και πορεία προς την Περιφέρεια Ηπείρου θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες των Ιωαννίνων και σε συνεννόηση με αγρότες από άλλες περιοχές θα συντονίσουν τις επόμενες δράσεις τους. Οι προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στην γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και στην Ανατολή. Το απόγευμα θα συμμετέχουν σε συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς και οργανώσεις.
Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στην Εγνατία θα συγκεντρωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας, ενώ στην Άρτα θα βρίσκονται στις 10 το πρωί στην Εθνική Οδό στο χωριό Κομπότι.
Οι κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ετοιμάζουν οι σύλλογοι αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, στο Φόρο, την κεντρική πλατεία της πόλης.

Πελοπόννησος
Μπλόκο στην είσοδο του Κουτσοποδίου Αργολίδας, στο σταθμό του τρένου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν οι αγρότες στην Αργολίδα ανεξάρτητα από τα άλλα μπλόκα που θα στηθούν στην Πελοπόννησο.
Οι αγρότες της Αργολίδας θα πραγματοποιήσουν πορεία αγροτικών μηχανημάτων και αυτοκινήτων από τα χωριά του αργολικού κάμπου στις πόλεις και στην συνέχεια θα δημιουργήσουν μπλόκο στην είσοδο του Κουτσοποδίου.
Στη Λακωνία, οι αγρότες θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες και θα ξεκινήσουν ενημέρωση του κόσμου.

Κρήτη
Το περιφερειακό κατάστημα του ΟΓΑ στο Ηράκλειο θα καταλάβουν οι αγρότες το πρωί της Τετάρτης, ανοίγοντας τον χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στα συζητούμενα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, όπως είχαν κάνει και στις 13 του μήνα.
Οι αγρότες αποφάσισαν να δώσουν δυναμικό «παρών» στην 26η AGROTICA Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώνοντας τις φωνές τους με τους συναδέλφους τους.
Επιπλέον οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που ανήκουν στην Ενωτική Ομοσπονδία ανακοίνωσαν την διοργάνωση συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Κέρκυρα
Παναγροτικό συλλαλητήριο έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κέρκυρας που οργανώνει τις κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα φορολογίας και του ασφαλιστικού που προτείνει η κυβέρνηση.

Στερεά Ελλάδα
Οι αγρότες της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας τηρούν στάση αναμονής με προσυγκεντρώσεις. Στη Βοιωτία έχει συγκροτηθεί προσυγκέντρωση με περίπου 130 τρακτέρ μεταξύ της Λιβαδιάς και του Ορχομενού στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπου είναι και ο κόμβος της παλιάς εθνικής οδού Λαμίας και Λιβαδιάς.
Στόχος τους είναι να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μπλόκο στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας στο 110 χιλ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.
Στα Βάγια υπάρχει προσυγκέντρωση με περίπου 40 τρακτέρ, όπως επίσης προσυγκέντρωση υπάρχει και στην περιοχή της Θήβας κοντά στο εθνικό δρόμο στο 90ό χλμ με λιγότερα αγροτικά μηχανήματα.
Στη Φθιώτιδα στο 210 χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας έχουν παραταχθεί περίπου 50 τρακτέρ από την αρχή της βδομάδας.
Επίσης, έχουν αποφασιστεί προσυγκεντρώσεις στην περιοχή του Μώλου και της Στυλίδας, όπου τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι. Οι επιτελείς αναμένουν τα τρακτέρ για να εκτιμήσουν την κατάσταση, αλλά και τις επόμενες κινήσεις τους, με κεντρικό στόχο να δημιουργήσουν ένα μεγάλο μπλοκ με αγροτικά μηχανήματα στην περιοχή της Ανθήλης.
Τρακτέρ από τα χωριά του Δομοκού αναμένεται να συγκεντρωθούν στο 43ο χιλ. της επαρχιακής οδού Λαμίας-Δομοκού-Καρδίτσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομοτηνή αγρότες Βαγγέλης Αποστόλου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ