Ποιος είναι ο chef de cabinet του Φρανσουά Ολάντ -Δεν είναι τα ξαδέλφια και οι συγγενείς του [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο chef de cabinet του Φρανσουά Ολάντ -Δεν είναι τα ξαδέλφια και οι συγγενείς του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Χριστόφορου Βερναρδάκη ο οποίος για να δικαιολογήσει τον ορυμαγδό διορισμών εξαδέλφων και συγγενών του ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο επικαλέστηκε τον Ομπάμα και τον Ολάντ και τις επιλογές που κάνουν στους συμβούλους τους.


Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης αναφέρθηκε μάλιστα γαλλιστί στον chef de cabinet του Ολάντ για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι υπουργοί και πρωθυπουργός στην Ελλάδα προσλαμβάνουν τους συγγενείς τους με σκοπό να τους βολέψουν στο δημόσιο.

Ποιος είναι ο chef de cabinet του Φρανσουά Ολάντ -Δεν είναι τα ξαδέλφια και οι συγγενείς του [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο Ομπάμα δεν αξιολογεί τους συμβούλους και συνεργάτες του με κριτήρια οικογενειακής συγγένειας. Το ίδιο ισχύει και για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αποφοίτησε από το κορυφαίο πανεπιστήμιο ΕΝΑ του Παρισιού και επιλέγει τους περισσότερους συμβούλους του από την ίδια σχολή. Δεν επιλέγει, φυσικά, τους συγγενείς και τα ξαδέλφια του ως συνεργάτες στο προεδρικό μέγαρο, όπου οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και το έργο δυσβάσταχτο.

Καταρχήν, ο Ολάντ έχει 43 συμβούλους, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι νεαρά άτομα, με ειδικά ταλέντα και γνώσεις.

Ποιος είναι ο chef de cabinet του Φρανσουά Ολάντ -Δεν είναι τα ξαδέλφια και οι συγγενείς του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αυτή η ομάδα νεαρών προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από το πανεπιστήμιο-κολοσσό ΕΝΑ και έχουν σχέση πάθους με τα σύχρονα μέσα επικοινωνίας. «Τουιτάρουν πιο γρήγορα κι από τον ίσκιο τους», λένε για αυτούς οι δημοσιογράφοι. Βρίσκονται πίσω από τον Ολάντ 24 ώρες την ημέρα, εργάζονται νυχθημερόν.
Το χαρακτηριστικό του Φρανσουά Ολάντ είναι ότι επιλέγει πιστά και αφοσιωμένα πρόσωπα ως στενούς συνεργάτες στο Μέγαρο των Ηλυσίων αλλά δεν διστάζει να τους απολύει όταν δεν είναι ικανοποιημένος ή όταν γίνει το παραμικρό λάθος. Το γραφείο του έχει αλλάξει πολλές φορές chef de cabinet ενώ η ομάδα των συνεργατών ανασχηματίζεται πολύ συχνά.
Αυτή τη στιγμή chef de cabinet του Φρανσουά Ολάντ είναι η Isabelle Sima, πιστή φίλη και συμφοιτήτρια του Ολάντ, δίπλα του τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν φωτογραφίζεται σχεδόν ποτέ.

Ποιος είναι ο chef de cabinet του Φρανσουά Ολάντ -Δεν είναι τα ξαδέλφια και οι συγγενείς του [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ποιος είναι ο chef de cabinet του Φρανσουά Ολάντ -Δεν είναι τα ξαδέλφια και οι συγγενείς του [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Διευθύντρια του γραφείου Ολάντ ήταν ως πρόσφατα η Sylvie Hubac, συμφοιτήτρια του Ολάντ στο κορυφαίο πανεπιστήμιο ΕΝΑ.

Ποιος είναι ο chef de cabinet του Φρανσουά Ολάντ -Δεν είναι τα ξαδέλφια και οι συγγενείς του [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Νούμερο δύο στο γραφείο του Ολάντ είναι ο 31χρονος Christophe Pierrel, με μακρά πορεία στους διαδρόμους της εξουσίας. Υπήρξε διευθυντής γραφείων σε πολλούς υπουργούς, ήταν συνιδρυτής του κινήματος «Η σύγχρονη Αριστερά» και παίζει ρόλο στις αλλαγές που σχεδιάζει τώρα ο Ολάντ στο γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα.

Ποιος είναι ο chef de cabinet του Φρανσουά Ολάντ -Δεν είναι τα ξαδέλφια και οι συγγενείς του [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολάντ σύμβουλοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ