Τα Σκόπια έκλεισαν το πέρασμα στην Ειδομένη για τους πρόσφυγες - iefimerida.gr

Τα Σκόπια έκλεισαν το πέρασμα στην Ειδομένη για τους πρόσφυγες

EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλειστή είναι από τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης απ΄όπου γίνεται η διέλευση προσφύγων, μετά από απόφαση της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διέλευση έχει σταματήσει από τις 7 το απόγευμα με αποτέλεσμα 4 λεωφορεία με πρόσφυγες να αναγκάζονται να περιμένουν επί ώρες σε βενζινάδικο, 20 χιλιόμετρα μακριά.

Όπως μάλιστα καταγγέλλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις οργανώσεων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να επαναλειτουργήσουν τον καταυλισμό δίπλα στην ουδέτερη ζώνη.

«Έτσι, οι πρόσφυγες περιμένουν επί ώρες, μέσα στο κρύο, στο βενζινάδικο αντί να βρουν καταφύγιο στις θερμαινόμενες σκηνές που έχουμε στήσει «δηλώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, τα σύνορα για τους πρόσφυγες έχουν κλείσει μέχρι την Κροατία ενώ η ΠΓΔΜ αναμένεται να «ξανανοίξει» νωρίς το πρωί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΓΔΜ πρόσφυγες Ειδομένη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ