Ακαρπη η διάσκεψη των προέδρων -Δεν προέκυψε σύνθεση του ΕΣΡ - iefimerida.gr

Ακαρπη η διάσκεψη των προέδρων -Δεν προέκυψε σύνθεση του ΕΣΡ

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακαρπη ήταν η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, καθώς δεν προέκυψε νέα σύνθεση του ΕΣΡ, μια και στην ψηφοφορία υπήρχαν 12 «ναι», 7 «όχι», 3 «παρών» και έναν απόντα, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι πλέον εναπόκειται στην κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση. Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς είχε ζητήσει από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να υπερβούν τις κομματικές αντιθέσεις.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ απάντησαν ότι πρώτα πρέπει να γίνουν αλλαγές από το νόμο και να φύγουν από τα χέρια του κ. Παππά οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση τον καναλιών, κάτι που δεν δέχθηκε εκείνος και έτσι καταψήφισαν.

Πιο αναλυτικά, κατά ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία, η Ενωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή, «παρών» το Ποτάμι και το ΚΚΕ και «ναι» ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

Παππάς: Θα έρθει νομοθετική ρύμιση στη Βουλή

Λίγο αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αδιέξοδο που υπάρχει με τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να δοθεί στο υπουργικό συμβούλιο η δυνατότητα εκκίνησης της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών.

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να απεμπολήσει τη δυνατότητα του να ορίζει ο ίδιος πόσες θα είναι οι τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς απάντησε αρνητικά.

Οσο για το τι εννοούσε με τη δήλωση ότι το δικαίωμα θα έφευγε από εκείνον και θα πήγαινε στη Βουλή αν η ΝΔ ψήφιζε «ναι» στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι θα αποφάσιζε η πλειοψηφία της Βουλής. Δηλαδή, επί της ουσίας δεν θα άλλαζε κάτι καθώς θα αποφάσιζε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΡ Νίκος Παππάς διάσκεψη προέδρων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ