Δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις - iefimerida.gr

Δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και νότια από αργά τη νύχτα σήμερα (Τρίτη 19-01-2016) και από τα νοτιοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (21-01-2016) με κυρία χαρακτηριστικά:

1) τις κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες (κυρίως στα θαλασσιά-παραθαλάσσια τμήματα) αρχικά του Ιουνίου και της Πελοποννήσου και βαθμιαία της στερεάς (και της αττικής), της Ευβοίας, της Κρήτης, των Κυκλάδων και τέλος των νησιών του ανατολικού αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

2) τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, της στερεάς και της Θεσσαλίας.

Σε ετοιμότητα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου

Με έκτακτη ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, καλεί τους δήμους να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τον χιονιά, ο οποίος που αναμένεται να πλήξει την περιοχή τη νύχτα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με ενημέρωση από το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από απόψε αργά το βράδυ έως αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες, αναμένονται χιονοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, στο μεγαλύτερο ορεινό και ημιορεινό τμήμα της Ηπείρου, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους οδηγούς να είναι οπωσδήποτε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ στους πολίτες που θα κινούνται μέσα σε οικισμούς όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή ατυχημάτων.

Σημειώνεται, ότι το πρωί στα Γιάννενα ο υδράργυρος υποχώρησε 8 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιδείνωση καιρού χιονοπτώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ