ΔΝΤ: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποιώντας για τους κινδύνους, που πηγάζουν από την Κίνα αλλά και την πολιτική επιτοκίων που ακολουθεί η FED.

Στην αναθεωρημένη ετήσια οικονομική έκθεση «World Economic Outlook» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί το 2016 στο 3,4% και στο 3,7% του 2017 έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης 3,6% και 3,9% αντίστοιχα.

Επισημαίνει ότι μια σειρά από παράγοντες μπορεί να εκτροχιάσει ακόμη και τους χαμηλότερους ρυθμούς επέκτασης του παγκόσμιου ΑΕΠ και τονίζεΙ ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος πηγάζει από την Κίνα, πρώτο εισαγωγέα πετρελαίου και μετάλλων στον κόσμο.

Το ΔΝΤ να υπογραμμίζει ακόμα τις χρηματοδοτικές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν από τυχόν περαιτέρω ανατίμηση του δολαρίου – με δεδομένο ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) έχει αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια δανεισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ