Στουρνάρας: Υπαρκτοί οι κίνδυνοι, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Υπαρκτοί οι κίνδυνοι, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προειδοποιήσεις ότι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν έχουν εκλείψει ως εκ τούτου απαιτείται να μην υπάρξει εφησυχασμός, απηύθυνε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλος Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «A Financial Crisis Manual - Reflections and the RoadAhead» (Εγχειρίδιο Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κρίσεων) σε επιμέλεια Δ. Θωμάκου, Π. Μονοκρούσου και Κ. Νικολόπουλου, ο Γ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης έτσι ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην Ελληνική οικονομία.

«Η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης θα δώσει την δυνατότητα να επιστρέψουν οι καταθέσεις, ενώ παράλληλα θα αποκατασταθεί και η γραμμή χρηματοδότησης προς τις τράπεζες. Υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορέσει η χώρα μας να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά και να έχει περισσότερες δυνατότητες στην διεκδίκηση μιας λύσης για το χρέος» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η πολιτική που ακολουθείται παγκοσμίως δεν είναι επαρκώς ευέλικτη» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η νομισματική πολιτική, όσο καινοτόμος και αποτελεσματική και αν είναι, δεν μπορεί να επιτύχει όλους τους στόχους της οικονομικής πολιτικής»
Πιο αισιόδοξη εικόνα από τον πρόεδρο της Eurobank Νίκο Καραμούζη, ο οποίος επισήμανε ότι η επενδυτική εικόνα της χώρας αναβαθμίζεται διεθνώς ενώ καλυτερεύει και το επενδυτικό κλίμα. Μάλιστα τόνισε ότι υπό ορισμένες ρεαλιστικές προϋποθέσεις, η χώρα μπορεί να παρουσιάσει ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ