Χαρτιά που... καίνε κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Διομήδης Σπινέλλης - iefimerida.gr

Χαρτιά που... καίνε κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Διομήδης Σπινέλλης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγγραφα και στοιχεία αναφορικά με βεβαιωμένα αλλά μη εισπραχθέντα πρόστιμα, που αφορούν σε λαθρεμπόριο καυσίμων, κατέθεσε χθες στον οικονομικό εισαγγελέα, Σπύρο Μουζακίτη, ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδης Σπινέλλης.

Η παραίτηση του στελέχους του υπουργείου Οικονομικών επισήμως αποδόθηκε σε «προσωπικούς λόγους», ωστόσο συνδέεται αιτιωδώς, όπως επισημαίνει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» με την άρνηση των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσουν στην επιβολή προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που γίνονταν έλεγχοι και εντοπίζονταν φορολογικές παραβάσεις, τα πρόστιμα δεν εισπράττονταν ή ακυρώνονταν με διάφορα προσχήματα.

Ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ζήτησε τη διερεύνηση του παρασκηνίου που προηγήθηκε της παραίτησης του κ. Σπινέλλη, καθώς και αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις όπως το κακούργημα της απιστίας. Και στο πλαίσιο η εισαγγελική έρευνα, πάντως, προχωρεί με ταχείς ρυθμούς και συντόμως αναμένεται να ολοκληρωθεί με την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος των υπευθύνων. Επί του παρόντος, ο εισαγγελέας εξετάζει υπαλλήλους, καθώς και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συγκεντρώνοντας στοιχεία, ενώ προσεχώς αναμένεται να κληθεί και ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Καπελέρης, προκειμένου να διευκρινίσει τους λόγους έκδοσης της εγκυκλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ