Δανειστές, κοινωνία και αντιπολίτευση πρεσάρουν το Μαξίμου - iefimerida.gr

Δανειστές, κοινωνία και αντιπολίτευση πρεσάρουν το Μαξίμου

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση και με την εκκίνηση των διαδικασιών για την αξιολόγηση του Προγράμματος, καλείται να αντιμετωπίσει πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα.

Τα δείγματα γραφής των εταίρων, τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για τις αποκλίσεις που φαίνεται να βλέπουν στο σκέλος των φορολογικών εσόδων, ύψους 900 εκατ. ευρώ, είναι κάτι παραπάνω από σαφή ότι προμηνύονται πιθανά νέα μέτρα.

Οι διαβουλεύσεις με το κουαρτέτο στην Αθήνα προβλέπονται μακράς διάρκειας, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η ακριβής ημερομηνίας άφιξής τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν θα είναι μέσα σ'αυτή τη βδομάδα, όπως αναφέρουν άριστα ενημερωμένες πηγές στο iefimerida.gr.

Επιπλέον, Βερολίνο και Ουάσινγκτον επιθυμούν την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, όχι μόνο ως τεχνικού συμβούλου, αλλά και ως χρηματοδότη, την ώρα που η Αθήνα επιθυμεί -το λιγότερο- τον… επαναπροσδιορισμό της σχέσης της με το Ταμείο.

Ανησυχία για το κύμα αντιδράσεων
Το Μέγαρο Μαξίμου στρέφει, όμως, το βλέμμα του και στις αντιδράσεις που προκαλούνται, από μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες -λόγω των αλλαγών στο ασφαλιστικό- που αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα.

«Αυτή η εικόνα σαφώς και μας ανησυχεί» παραδέχεται στο iefimerida.gr στέλεχος από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, σημειώντας οτι το σημαντικότερο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να μην διαψευστούν οι προσδοκίες του κόσμου.

Αυξάνεται η αντιπολιτευτική πίεση
Και όλα αυτά όταν απεναντί τους βρίσκεται η καινούργια ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να που αυξάνει, την αντιπολιτευτική πίεση προς την κυβέρνηση. Άλλο κυβερνητικό στέλεχος, με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που είδαν το Σαββατοκύριακο το φως της δημοσιότητας, χτυπάει "καμπανάκι" λέγοντας στο iefimerida.gr ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται, πλέον σε σε αποσυσπείρωση".
Κοινός τόπος δε,
είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρεί να "εκμεταλλευτεί" τη δυσαρέσκεια που καταγράφεται στην καθημερινότητα των πολιτών, παρά το γεγονός ότι η πολιτική του ταυτότητα είναι αυτή του σκληρού νεοφιλελεύθερου.

Ετοιμάζουν «καυτή» ατζέντα για το παγωμένο Νταβος
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενόψει των διεθνών επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός από την Τετάρτη στο Νταβός, εντείνονται οι διεργασίες.

Ο πρωθυπουργός -όπως και κάθε Δευτέρα- θα έχει σύσκεψη στη Βουλή με τους συνεργάτες του, προκειμένου να διαμορφωθεί και η τελική ατζέντα.

Παρά το γεγονός ότι η τελική στρατηγική τελεί υπό συζήτηση, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην κατ' ιδίαν συνάντησή του με σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ, για την ανάγκη ενός συμβιβασμόυ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επιδιώξει πολιτική ευθυγράμμιση

Όσο για το… ντιμπέιτ που θα έχει με τον Β. Σόιμπλε αναμένεται να επιχειρηματολογήσει ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες οδηγούν σε κρίσεις που δεν είναι προς το συμφέρον κανενός στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση Μέγαρο Μαξίμου αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ