SOS για τον Εβρο: Η Βουλγαρία προειδοποιεί για υπερχείλιση – Εσπασε φράγμα - iefimerida.gr

SOS για τον Εβρο: Η Βουλγαρία προειδοποιεί για υπερχείλιση – Εσπασε φράγμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε η γειτονική Βουλγαρία για την στάθμη στον Εβρο.

Οπως ενημέρωσε την Ελλάδα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, υπερχείλισε και έσπασε φράγμα στα σύνορα με τον Εβρο. Ως εκ τούτου προειδοποίησε ότι αναγκαστικά θα περάσουν νερά από το έδαφός της στο ελληνικό κομμάτι. Σύμφωνα με τους ειδικούς θα εισρεύσουν περί τα 300 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο στους ποταμούς Εβρο, Αρδα και Ερυθροπόταμο.

Η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και οι δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου του Έβρου, βρίσκονται σε επιφυλακή, μετά τη ρηματική διακοίνωση για υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ, που έστειλαν οι βουλγαρικές αρχές στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια.

Ετσι, η ελληνική πολιτεία καλεί τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους να μην πλησιάζουν στα χωράφια τους και να απομακρύνουν ό,τι έχουν εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή το όριο της στάθμης του Εβρου βρίσκεται στα 4 μέτρα με όριο τα 4,70 μ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Έβρος υπερχείλιση φράγμα Βουλγαρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ