Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 3,3 μονάδων η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 3,3 μονάδων η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάδισμα 3,3 μονάδων στην πρόθεση ψήφου αποκτά η ΝΔ και σε δεύτερη δημοσκόπηση μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ για το «Πρώτο Θέμα», η Νέα Δημοκρατία υπερσκελίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, που χάνει σχεδόν τους μισούς από τους ψηφοφόρους που του έδωσαν την πρωτιά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 18% (από το 35,46% που πήρε στις κάλπες του περασμένου Σεπτεμβρίου), ενώ η ΝΔ βρίσκεται στο 21,3%.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση επίσης, ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 3,3 μονάδων η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ