Τσίπρας σε Μπόργιανς: Είστε διάσημος στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Τσίπρας σε Μπόργιανς: Είστε διάσημος στην Ελλάδα

(EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα αξιοποιηθούν οι πληροφορίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, πως είναι... διάσημος στην Ελλάδα, ενώ τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

«Μετά από τη λίστα Λαγκάρντ έχουμε τη λίστα Μπόργιανς. Είστε διάσημος στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στον Γερμανό πολιτικό, χαρακτηρίζοντας σημαντικές τις πληροφορίες που έλαβε η Ελλάδα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες και λίστες, αλλά είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις αξιοποιεί», πρόσθεσε ο πρωθυπυργός.

Από την πλευρά του, ο Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς ανέφερε ότι κατά την κρίση του 2008-2009, κατά την κρίση, η Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία αξιοποίησε τέτοιες λίστες, οι οποίες απέδωσαν έσοδα στο Δημόσιο.

«Καλό θα ήταν να αξιοποιούνται τέτοιες λίστες και όχι μόνο να γίνονται περικοπές δαπανών», σχολίασε ο κ. Μπόργιαρνς όταν άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει πως η ελληνική κυβέρνηση συζητά με τους εταίρους για τα έσοδα που θα μπορούσαν να προέλθουν από την πάταξη της φοροδιαφυγής. «Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής», είπε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας.

Μπόργιανς: Το 2012 διαβιβάσαμε στην Ελλάδα στοιχεία που θα βοηθούσαν στην πάταξη της φοροδιαφυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς είπε στον πρωθυπουργό ότι από το 2012 είχαν διαβιβάσει στην Ελλάδα στοιχεία που θα βοηθούσαν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν είχαν την πολιτική βούληση αλλά στενοί συνεργάτες τους βρίσκονταν μέσα στις επίμαχες λίστες», σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι«μόλις χθες επιβλήθηκε πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Παπασταύρου, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού. Γνωρίζουμε τις τεχνικές δυσκολίες για την ανεύρεση μαύρου χρήματος πίσω από off shore εταιρείες. Αλλά η πολιτική μας βούληση είναι ξεκάθαρη και πιστεύω ότι με την υποστήριξή σας θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα», ανέφερε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ