Το «βραχυκύκλωμα» στη Συγγρού και η εμπλοκή Καραμανλή - iefimerida.gr

Το «βραχυκύκλωμα» στη Συγγρού και η εμπλοκή Καραμανλή

hatzidakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξοργισμένοι είναι στη Συγγρού με τους πέντε βουλευτές που συμμετείχαν στην διακομματική κίνηση για την συλλογή υπογραφών υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Όταν πληροφορήθηκαν χθες ότι οι κ.κ. Β. Αντώναρος , Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης. Κ. Μητσοτάκης και Μ. Βαρβιτσιώτης μαζί με την Βάσω Παπανδρέου και τον Ντ. Βρεττό από το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές , άρχισαν τα τηλεφωνήματα προκειμένου να δουν τι και ποιος κρύβεται πίσω από την κίνηση.

Οι αρχικές υποψίες έπεσαν στον πρώην πρόεδρο του κόμματος στη βάση της λογικής ότι ο κ. Αντώναρος ποτέ δεν θα έπαιρνε μια τέτοια πρωτοβουλία χωρίς το «πράσινο φως» από τον Κώστα Καραμανλή με τον οποίο είναι καθημερινός συνομιλητής. Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά άλλωστε είναι εξαιρετικά καχύποπτοι με τον κ. Καραμανλή παρά το ότι ο τελευταίος όλους τους προηγουμένους μήνες στηρίζει με τον ένα η με τον άλλο τρόπο τη ηγεσία του κόμματος.

Η «έρευνα» που έγινε στα γρήγορα έδειξε ότι ο κ. Καραμανλής δεν γνώριζε για την κίνηση ενώ τα τηλεφωνήματα που έγιναν σε κάποιους από τους βουλευτές, απ τη Συγγρού ήταν σοφή : «Σταματήστε τώρα να μαζεύετε υπόγραφες γιατί θα έχετε θέμα» τους διαμήνυσαν ενώ ταυτόχρονα ο κ. Σαμαράς έσπευδε να κάνει δημόσια δήλωση προκειμένου να δώσει γραμμή στους βουλευτές.

Αμέσως μετά τον «πάγο» από το κόμμα οι βουλευτές σταμάτησαν την διαδικασία αν και φήμες αναφέρουν ότι είχαν συνυπογράψει περίπου 15 γαλάζιοι κι άλλοι τόσοι και περισσότεροι πράσινοι.

Πάντως στη Νέα Δημοκρατία μπορεί προσωρινά να δείχνουν ότι δεν ασχολούνται με το θέμα αλλά δεν πρόκειται να λησμονήσουν την κίνηση των «5» με τους οποίους-έτσι κι αλλιώς- δεν έχουν σχέσεις εμπιστοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ