Ελεύθερος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορείται για δωροληψία [βίντεο] - iefimerida.gr

Ελεύθερος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορείται για δωροληψία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθερος αφέθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο υποδιευθυντής υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας και υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορείται για δωροληψία.

Μετά από μια μαραθώνια απολογία που διήρκησε πέντε ώρες ο κατηγορούμενος 60χρονος Γιάννης Ζαφειρόπουλος αφέθηκε ελεύθερος ωστόσο του επιβλήθηκαν περιοριστικοί οροί. Ο ίδιος κατά την έξοδο του από το γραφείο του ανακριτή υποστήριξε πως είναι θύμα πλεκτάνης του καταγγέλλοντα επιχειρηματία.

Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του δήλωσε: «Ήδη η αθωότητα μου έχει αρχίσει να αποδεικνύεται. Μετά από όσα έγιναν έχουμε καταλάβει περί τομείς πρόκειται και στην πορεία θα δώσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Θα αναλύσουμε τα στοιχεία ένα προς ένα. Είναι προφανέστατη η σκευωρία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκτελεί άλλα πράγματα».

Σύμφωνα με την καταγγελία ο τραπεζικός υπάλληλος είχε πάρει και άλλα χρήματα από τον επιχειρηματία προκειμένου να «ξεκλειδώσει» τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Ο Γ. Ζαφειρόπουλος υποστηρίζει ότι όλα είναι ψέμματα και πως ο αγρότης τον κατήγγειλε για να τύχει ευνοικής φορολογικής μεταχείρισης. Ως προς το ποσό των 3.000 ευρώ, ο κατηγορούμενος οσχυρίστηκε οτι επρόκειτο για αμοιβή της συζύγου του η οποία είναι φοροτεχνικός και είχε αναλάβει κάποιες υποθέσεις του καταγγέλλοντα. Επισημαίνεται οτι και η σύζυγος του τραπεζικού υπαλλήλου είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Περιγράφοντας τη συνάντηση τους ο κατηγορούμενος υποστήριξε οτι τον είχε πλησιάσει ο επιχειρηματίας επειδή φέρεται να έχουν δεσμευτεί τραπεζικοί του λογαριασμοί και ήθελε να διασφαλίσει οτι δεν θα δεσμευτούν και τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Το τελευταίο ραντεβού τους κλείστηκε στη Βαρβάκειο όταν του τηλεφώνησε ο καταγγέλλων και του ζήτησε να συναντηθούν για να τπυ δώσει κάποια πράγματα που του είχε φέρει από το χωριό. Τότε παρέλαβε και το φάκελο με την αμοιβή, όπως ισχυρίζεται, της συζύγου του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ