Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μυστικά και λύσεις που προτείνουν οι επαγγελματίες διακοσμητές και designers για άμεση ανανέωση του χώρου σας.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

1. Γεμίστε την τραπεζαρία με βάζα

Στη φωτογραφία τα βάζα είναι κινέζικα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε. Και δεν χρειάζεται να είναι σεταρισμένα. Απλώς πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους. Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε με τα βάζα και άλλα αντικείμενα, όπως μπολ, φοντανιέρες κτλ. Αδεια ή γεμάτα.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

2. Mix & match λευκά είδη

Για να δώσετε άμεσα μια νότα δροσιάς στην κρεβατοκάμαρά σας ανακατέψτε τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες και τις παπλωματοθήκες. Αν όλα είναι μονόχρωμα το ανακάτεμα και οι συνδυασμοί γίνονται πανεύκολα. Αν είναι εμπριμέ μην ασχολείστε με τα σχέδια – φροντίστε μόνο να ταιριάζουν κάπως τα χρώματα.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

3. Μια αντίκα μέσα στο μπάνιο

Σε περίπτωση που σας περισσεύει κάποιο παλιό έπιπλο από το σπίτι της γιαγιάς σας αξιοποιήστε το με τον πιο αναπάντεχο αλλά και πρακτικό τρόπο! Θα δώσει άλλη διάσταση στο μπάνιο σας και θα σας εξασφαλίσει πολύτιμο χώρο αποθήκευσης.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

4. Γεμίστε έναν τοίχο με πιάτα

Είναι φτηνά και λειτουργούν σαν έργα τέχνης πάνω στον άδειο τοίχο. Πρέπει όμως να είναι πολλά, για να τον γεμίσουν. Αυτή είναι μια ιδέα με άποψη για το σαλόνι σας, μέχρι να μαζέψετε χρήματα και να αγοράσετε έναν πίνακα ζωγραφικής.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

5. Ντύστε τα ρόμαν με περισσεύματα ταπετσαρίας

Γίνεται πολύ εύκολα και ο χώρος ανανεώνεται στη στιγμή. Επίσης, κανείς δεν θα φανταστεί ότι το κάνατε επειδή σας περίσσεψε ταπετσαρία. Θα θεωρήσουν όλοι ότι το επινοήσατε για στυλ.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

6. Βάλτε κιλίμια στον διάδρομο ή στο χολ

Αυτοί οι χώροι του σπιτιού είναι πάντα αμήχανοι, επειδή ποτέ δεν καθόμαστε εκεί. Ομως με μερικά κιλίμια θα δώσετε έναν απίστευτα ζεστό φολκλόρ ή έθνικ τόνο και θα είναι σαν να αποκτήσατε ένα ακόμα δωμάτιο. Επίσης θα ζεστάνετε οπτικά και την ατμόσφαιρα.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 6

7. Ξεκολλήστε τις πολυθρόνες από τον τοίχο

Οσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, απομακρύνοντας τα καθίσματα από τους τοίχους δίνετε περισσότερη άπλα στο σαλόνι σας. Δεν φαίνεται σαν κουτί, αποκτά κίνηση και ανοίγει νέους χώρους απ΄όπου μπορείτε να περνάτε. Και γίνεται πολύ μοντέρνο.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 7

8. Φτιάξτε καλύμματα και μαξιλάρια από παλιά κουρτίνα

Τα υφάσματα επίπλωσης είναι ακριβά, αλλάζουν όμως στη στιγμή την όψη του σαλονιού σας. Αρα αξιοποιήστε ό,τι έχετε. Μια παλιά κουρτίνα για παράδειγμα (όχι αραχνοΰφαντη φυσικά) φτάνει και περισσεύει για να ντύσετε δύο πολυθρόνες και να φτιάξετε και κανένα μαξιλαράκι για τον καναπέ.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 8

9. Πίνακες στη βιβλιοθήκη

Αυτή είναι μια πρωτότυπη και σοφιστικέ ιδέα. Αν σας λείπουν τοίχοι και σας περισσεύουν έργα τοποθετήστε τα στη βιβλιοθήκη. Ταιριάζουν αναπάντεχα ωραία με τα βιβλία και δίνουν στυλ σε κάθε βιβλιοθήκη όσο αυστηρή κι αν είναι. Αν δεν θέλετε να καρφώσετε τους πίνακες πάνω στο έπιπλο, μπορείτε επίσης να τους ακουμπήσετε απλώς στο πάτωμα, πλάτη μπροστά στα ράφια.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 9

10. Διαφορετικές καρέκλες

Η τραπεζαρία γενικά είναι κάπως παρεξηγημένο, ιδιαίτερα στα νεανικά σπίτια. Δώστε του λοιπόν ένα τουίστ. Αντί για τις τυπικές καρέκλες, διαλέξτε διαφόρων ειδών και σχεδίων και ανακατέψτε τις. Και λεφτά θα γλυτώσετε και θα αποκτήσετε μια trendy τραπεζαρία – ειδικά αν το τραπέζι είναι το παλιό, κλασικό της μαμάς σας.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 10

11. Βάψτε τον μισό τοίχο

Και οικονομία θα κάνετε (μισή μπογιά, μισό μεροκάματο) και θα απογειώσετε το δωμάτιο, όποιο κι αν είναι αυτό. Βάψτε μόνο το κάτω μέρος του τοίχου μέχρι τη μέση και το πάνω αφήστε το άσπρο. Πρώτον θα δώσετε έτσι ύψος στο ταβάνι. Δεύτερον, θα δώσετε άλλη διάσταση σε ένα δωμάτιο άχρωμο, όπως αυτό της φωτογραφίας.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 11

12. Ενα μοντέρνο έπιπλο από πλέξιγκλας μαζί με τα κλασικά

Αυτός είναι ο τρόπος να ελαφρύνετε με μία κίνηση έναν χώρο που σας φαίνεται βαρύς και να του δώσετε κάτι από το στυλ του Φιλίπ Σταρκ. Επίσης, αν το έπιπλο είναι διάφανο (όπως το τραπέζι της φωτογραφίας) μεγαλώνει οπτικά τον χώρο.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 12

13. Βάψτε το πάτωμα σε έντονο χρώμα

Είναι εύκολη διαδικασία και δίνει άμεσα μια πολύ εντυπωσιακή νότα στον χώρο σας. Σκεφτείτε για παράδειγμα πόσο λιγότερο μοντέρνο θα ήταν το μπάνιο της φωτογραφίας χωρίς αυτό το γαλάζιο πάτωμα.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 13

14. Στρώστε εμπριμέ τραπεζομάντιλο

Φανταστείτε την τραπεζαρία της φωτογραφίας με λευκό ή ένα απλό μονόχρωμο και διακριτικό τραπεζομάντιλο. Θα έδειχνε πολύ κλασσική, πολύ βαριά και λίγο... περασμένης ηλικίας. Με αυτό το έθνικ εμπριμέ ύφασμα όμως ο χώρος αποκτά ένα μοναδικό μποέμ και vintage στυλ.

Αλλάξτε εύκολα ένα δωμάτιο σε μία μόνο μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 14

15. Σε μικρό χώρο, μικρό κομμάτι ταπετσαρίας

Το μπάνιο στη φωτογραφία είναι μικρό. Και προτού μπει αυτό το κομμάτι χαρτιού στον τοίχο ήταν πολύ βαρετό. Τώρα όμως, δείχνει μεγαλύτερο, δεν σε πνίγει και η ταπετσαρία το κάνει σαφώς πιο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διακόσμηση σχεδιαστές σπίτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ